Erzurum'da 55 yıllık eşi Adalet Kahraman'ı geçen ramazanda balta ile öldüren 81 yaşındaki Ali Kahraman, tutuklu olarak yargılandığı 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada müebbet hapis cezasına mahkum edildi.

Erzurum'un Yakutiye ilçesi Yoncalık Semtindeki evlerinde köye dönme meselesi yüzünden Ali- Adalet Kahraman çifti iftarda tartışmıştı. Sahur vakti Ali Kahraman, evinin balkon kısmındaki baltayla 55 yıllık hayat arkadaşı Adalet Kahraman'ı öldürdükten sonra Adliye Sarayı'na giderek Cumhuriyet savcısına teslim olmuştu.

Bugün tutuklu olarak hakim karşısına çıkan Kahraman, yoksul olduklarını ve köye dönüş için eşiyle tartıştıklarını ve cinayeti de bu nedenle işlediğine savunarak, "Şehirde geçinemiyorduk. Aldığım paranın önemli kısmı kiraya, elektriğe, suya gidiyordu. Adalet'e 'köye dönelim' dedim kabul etmedi. Ben de uyurken baltayla eşimi öldürdüm" dedi.

Mahkeme heyeti, Kahraman'ı 'uyuma nedeniyle kendisini beden bakımından savunamayacak olan eşe karşı kasten öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Ardından da, Kahraman'ın sabıkasız oluşu nedeniyle cezasını ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Kahraman, cezasını çekmek üzere E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.