Balyoz davasında rapor hazırlayan bilirkişiler hakkında açılan görevi kötüye kullanma davasına başlandı. Sanık bilirkişiler iş için yurt dışında oldukları gerekçesiyle ilk duruşmaya katılmadı.

İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ki duruşmaya beraat kararı verilen Balyoz davasının sanıklarından bir kısmı katıldı. Sanık olan TÜBİTAK bilirkişileri Tahsin Türköz, Hayretdin Bahşi ve Erdem Alparslan ise yurt dışında oldukları gerekçesiyle duruşmaya gelmedi. Sanık avukatları söz alarak müvekkillerinin iş için yurt dışında olduğunu bir daha ki celsede geleceklerini söyledi.

Şikayetçi Ali Yasin Türker, sanıklar hakkında zorla getirilme kararı verilmesini istedi. Türker, zarar görmüş olması söz konusu olduğundan Genelkurmay Başkanlığı'na yazı yazılarak davaya müdahil olup olmayacağının sorulmasını talep etti.

Mahkeme sanıkların bir sonraki celse getirilmesi için süre verdi. Davaya katılma taleplerini de daha sonra değerlendirilmesine karar verdi.

Balyoz davasında ilk yargılamada sanıklar çeşitli oranlarda ceza almış ve Yargıtay tarafından bu cezalar onanmıştı. 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarından sonra Balyoz ve Ergenekon gibi davalar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘aldatıldık’, Yalçın Akdoğan’ın da ‘kumpas’ şeklinde açıklamaları olmuştu. Anayasa Mahkemesi de Balyoz davasında hak ihlali olduğuna karar vermişti. Bunun üzerine yeniden yapılan Balyoz davasında tüm sanıklar beraat etmişti. Bazı Balyoz sanıkları daha önce bilirkişi raporu hazırlayanlar hakkında şikayetçi olmuştu. Bu şikayet üzerine de üç bilirkişi hakkında dava açılmıştı.