Anayasa Mahkemesi'nin 'Hak ihlalı' kararı ile yeniden yargılaması yapılan Balyoz davasında savcı, mütalaasında tüm sanıklar hakkında beraat kararı verilmesini istedi. Savcı, bilirkişi raporları ile dijital verilen delil niteliğinde olmadığının ortaya çıktığını ve sanıklar hakkında suçlamaya yeterli delil bulunmadığını gerekçe olarak gösterdi.

Anadolu Adalet Sarayı 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Balyoz davasında tüm sanıklar ile avukatlarının beyanlarını sunmalarının ardından Cumhuriyet Savcısı da esas hakkında hazırladığı yazılı savunmayı mahkeme salonunda okudu.

Cumhuriyet Savcısı, "Seminer notları incelendiğinde bazı sanıkların amacını aşan sözler söylediği görülse de en tehlikeli senaryo oyunu kapsamında olduğu değerlendirilmiştir. Dijital verilerin, sanıkların yargılanmasına yeterli delil kapsamında olmadığı değerlendirildi." Savcı, dijital verilerin delil niteliği kalmadığından raporların da önemi kalmadığını dile getirdi.

Tüm bu açıklamalar ışığında kapatılan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararının iptali ile sanıkların üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair yeterli delil bulunmadığını belirten savcı, tüm sanıklar hakkında beraat kararı verilmesini talep etti.

Savcı, sanıkların yargılanmasına neden olan sahte dijital delillerin mahkemeye ulaşmasına neden olan kişiler hakkında da mahkemenin suç duyurusunda bulunmasını talep etti. Duruşmaya 45 dakika ara verildi.