Yargıtay 9. Ceza Dairesi bugün Balyoz davasıyla ilgili kararını açıkladı. İlk bilgilere göre Yargıtay 361 kişiden 237'sinin cezasını onadı.

CEZASI ONANAN KOMUTANLAR
Cezaları onananlar arasında emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, emekli Albay Dursun Çiçek, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, emekli Orgeneral Ergin Saygun, emekli Korgeneral aynı zamanda MHP Milletvekili Engin Alan, emekli Korgeneral Nejat Bek, emekli Koramiral Kadir Sağdıç, Korgeneral Yurdaer Olcan ve emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri de bulunuyor.

RÜTBELERİ SÖKÜLECEK
Bu isimlerin cezalarının onanmasıyla birlikte rütbeleri de sökülecek. Bu isimler 'er' statüsünde olacak. Aldıkları devlet üstün hizmet madalyaları, nişanları ve altın kaplı kılıçları da geri alınacak. Kendilerinin yanı sıra eş ve yakın akrabalarına verilen askeri kimlikler de alınacak. Askeri tesislerin hiç birinden yararlanamayacaklar.


SAVUNMA BAKANI 'RÜTBE SÖKÜLÜR' DEMİŞTİ
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un ceza alması durumunda rütbesinin sökülüp sökülmeyeceği tartışmaları sırasında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 'Eğer mahkum olursa o mahkumiyetin neticesi rütbelerinin alınacağı hükmü vardır. Bu hüküm mevcut olduğu sürece uygulanacaktır.' demişti.