Bayramda vatandaşların zor durumda kalmaması için İstanbul Hızlı Feribot ve Deniz Otobüsleri (İDO), İstanbul/Yenikapı Bandırma arasında 4'ü hızlı feribot, 4'ü deniz otobüsü olmak üzere 8 sefer, Bandırma –İstanbul/Yenikapı arasında ise 6'sı hızlı feribot biri deniz otobüsü olmak üzere 7 sefer gerçekleştirecek.

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO), İstanbul (Yenikapı)-Bandırma seferlerine Kurban Bayramı tatili dolayısıyla gösterilen ilgi, yoğunluğa yol açtı. Bayram önlemlerini çok yönlü olarak gözden geçiren İDO, ek seferlerinin ardından yeni gemi takviyesi de yaparak yolcuların hızlı ve rahat ulaşımına destek oluyor. Bandırma Feribot İskelesi'nde bayram tatili nedeniyle İstanbul'dan Ege sahillerine gideceklerin bazılarının deniz yolunu tercih etmesi nedeniyle iskelede yoğunluk oluştu. Tatil için İstanbul'dan İzmir ve Edremit Körfezi'ne gideceklerin bir bölümünün deniz ulaşımını tercih etmesi üzerine İDO, ek seferlerle talebi karşılamaya çalıştı. İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) 9 günlük tatil nedeniyle 19-27 Eylül tarihleri arasında seferlerini çoğalttı. İDO, İstanbul-Bandırma, Bandırma-İstanbul arasında bin 500 araç ile 8 bin yolcu taşıyacak.

Balıkesir'i İzmir, İstanbul ve Edremit Körfezi'ne bağlayan karayollarında da yoğunluk yaşanıyor. Sabahtan itibaren kontrollerini sıklaştıran polis ekipleri, hız ve emniyet kemeri denetimleri yapıyor.