Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı KOM Grup Amirliği tarafından bir evde yapılan aramada silah, mermiler ile bir adet heykel başı bulundu.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bir ihbarı değerlendiren polis tarafından yapılan çalışma neticesinde, ilçeye bağlı Levent Mahallesi'nde tarihi eser yakalandı. 155 polis ihbar hattına yapılan ihbar sonrasında Bandırma KOM Grup Amirliği tarafından çalışma başlatıldı. Gerçekleştirilen çalışmalar sonrasında cumhuriyet savcılığından alınan arama kararı ile birlikte Levent Mahallesi'ndeki ikamete baskın düzenlendi. N.Ö. ve H.U.'nun bulunduğu tespit edilen ikamette yapılan aramada, N.Ö.'nün üzerinde bir adet 7.65 milimetre çapında tabanca ve bu tabancaya ait mermiler ele geçirilirken, ikamette yapılan aramada ise tarihi eser niteliğinde olduğu tespit edilen bir adet heykel başı bulundu.

Gerçekleştirilen arama çalışmalarında, ikamette gözaltına alınan N.Ö. ve H.U.'nun yapılan sorgulamalarının ardından, haklarında 9 ayrı suçtan arama kararı bulunduğu tespit edildi. Adli makamlara sevk edilen şahıslar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.