Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı timleri, Bandırma ilçesinde değeri 1 milyon dolar olan Hitit dönemine ait 4 parça tarihi eser ele geçirdi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında son 5 gün içerisinde uyuşturucu, kaçak sigara ve tarihi eser operasyonları düzenlendi. Kültür ve tabiat varlığı kaçakçılarına yönelik olarak uzun süredir takibi yapılan faaliyet kapsamında, Bandırma'nın Aksakal Mahallesi'nde şüpheli bir araç içerisinde yapılan aramada Hitit dönemine ait toplam maddi değeri 1 milyon dolar olduğu değerlendirilen 4 parça tarihi eser ile 1 adet ruhsatsız tabanca, 82 adet 9 milimetre mermi ele geçirildi. 4 şüpheli ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Savcılığı'nca serbest bırakıldı ve ele geçirilen malzemeler Bandırma Müze Müdürlüğü'ne teslim edildi.

İl Jandarma Komutanlığı timleri, şüpheli bir araç içerisinde yaptıkları aramada, koliler içerisine gizlenmiş 530 karton, 5 bin 300 paket kaçak sigara ele geçirdi. Şüpheli şahıs, ifadesinin alınmasından sonra çıkartıldığı Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakıldı.

Son olarak, jandarma timleri, Bandırma'nın Edincik Mahallesi'nde ikamet eden şüpheli şahsa ait hayvan barınağında yaptıkları aramada 5.025 gram kubar esrar maddesi ve 218 kök Hint keneviri ele geçirdi. Şüpheli şahıs ifadesi alındıktan sonra Cumhuriyet Savcılığı'nca serbest bırakıldı.