Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, hızı saatte 100 kilometreye ulaşan fırtına deniz ulaşımını aksatırken balıkçıları da zor durumda bıraktı. Dev dalgalar iskeledeki restoran balıkçı kayıklarına hasar verdi.

Marmara ve Ege bölgelerini etkisi altına alan fırtına, Bandırma ilçe merkezinde deniz ulaşımını aksatıyor. Hızı zaman zaman saatte 100 kilometreye ulaşan fırtına sebebiyle İstanbul-Bandırma arasında ulaşımı sağlayan deniz otobüsleri ve İstanbul-Bandırma arasında hizmet veren deniz uçağının seferleri iptal edildi. Oluşan dev dalgalar sebebiyle Bandırma Limanı'nda ithalat ve ihracat işlemleri aksadı. Büyük yük gemileri demirleyerek fırtınanın dinmesini beklerken, balıkçı barınağındaki balıkçı tekneleri de batma riskiyle karşı karşıya kaldı.

Limanın dalga kıranı olan büyük yürüyüş yolu ve deniz uçağının iskelesi ile işletme binası da dev dalgalardan nasibini aldı. Fırtına, BURULAŞ tarafından işletilen deniz uçağı binasındaki Türk bayrağını parçalarken, dalgakıranı aşan dalgalar vatandaşları ürküttü. Bandırmalı balıkçılar, "35 senedir balıkçılık yapıyorum. Böyle bir hava görmedim. İklimler, mevsimler değişti. Dünyanın düzeni değişti. Dolaplar, ağlar her şey batıyor. Artık kayıklara binemiyoruz. Hasar var. Saatte 120 kilometre hızla esiyor. Allah’ın takdirine kalmış." dedi.

Şiddetli fırtına sahil yürüyüş yolu ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki ağaçlara ve iş yerlerine de zarar verdi. Bazı çay bahçeleri ve kafelerin çatı kaplamaları ve brandaları zarar görürken, masa ve sandalyeler devrildi. Sevgi Köprüsü üzerinde yürümek zorlaşınca kimse yürümeye cesaret edemedi.

Tipi şeklinde aralıklı olarak düşen yağışın, gece saatlerinde kar şeklinde devam etmesi bekleniyor. Karayolları ve belediye ekipleri olumsuzluklara müdahale için gerekli hazırlıkları yaptı.