Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü, son yaptıkları operasyon neticesinde, adeta suç makinesi gibi çalışan, haklarında yıllarca kesinleşmiş hapis cezaları bulunan 2 bayanı yakalamayı başardı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aylardır Bursa'dan ilçeye gelerek hırsızlık gibi suçlar işledikleri tahmin edilen M.İ. (27) ve P.V. (22) isimli şüpheli bayanları takibe aldı. 2 erkek şahısla birlikte bir özel otomobile binerek Bursa'dan ilçeye geldikleri tespit edilen bayanlar, Bursa-Bandırma kara yolu üzerinden ilçeye giriş yaparken, polis tarafından durdurularak yakalandı.

Polis tarafından gözaltına alınan bayanlar, önce polise sahte kimlik gösterdi, daha sonra bayanların asıl kimlikleri, götürüldükleri polis merkezinde ortaya çıktı. M.İ. isimli bayanın, hırsızlık gibi 9 ayrı suçtan hakkında kesinleşmiş 6 yıl 6 ay hapis cezası bulunduğu, P.V. isimli bayanın da hırsızlık gibi 5 ayrı suçtan hakkında kesinleşmiş 5 yıl 6 ay hapis cezası bulunduğu ortaya çıkarken, yanlarındaki 2 erkek şahsın ise aranma ve suç kayıtlarının olmadığı öğrenildi. İfadeleri alanın şahıslar, doktor kontrolünden geçirildikten sonra adli makamlara teslim edildi. İki bayan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diğer yandan, izin gününde olan bir polis memuru, ailesiyle birlikte ilçedeki bir alışveriş merkezindeyken, şüpheli olarak gördüğü S.K. (36) isimli bir şahsın kimlik sorgulamasının yapılması için alışveriş merkezi önüne resmi ekip çağırdı. Alışveriş merkezinden çıkarken polis tarafından sorgulanan S.K.’nin yapılan aramasında üstünden, alışveriş merkezindeki süpermarketten çaldığı bir şişe içki çıktı.

Hırsızlık şüphelisi, adli makamlara teslim edilmek üzere göz altına alındı. İzin gününde olmasına rağmen dikkatli davranışıyla örnek bir çalışma yapan polis memuru, amirleri ve müdürleri tarafından takdirle karşılandı.