Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde düzenlenen ‘sigaraya hayır’ yürüyüşünde renkli görüntüler yaşandı. Bando müziği eşliğinde yürüyen sigara karşıtları, Galatasaray Meydanı’nda açıklama yaptı.

‘9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü’ dolayısıyla İstanbul Valiliği İl Tütün Kontrol Kurulu üyeleri, Türkiye Yeşilay Cemiyeti, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ortak bir program düzenledi. Beyoğlu Tünel Meydanı’nda toplanan grup, ellerindeki pankart ve dövizlerle İstiklal Caddesi’nde yürüyüş yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin bando takımı da yürüyüşe destek verdi. Bando müziği eşliğinde yürüyen sigara karşıtları renkli görüntüler oluşturdu.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan grup adına basın açıklamasını İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Prof. Dr. Nurhan İnce yaptı. İnce yaptığı konuşmada, “Bugüne ilişkin farkındalığı artırmak için buradayız. Sigara dünyada en yaygın kanserojen madde. Bu nedenle toplumsal farkındalığı artırmak temel sorumluluğumuz. Basına da büyük görevler düşüyor. Umarım farkındalık yaratırız.” ifadelerini kullandı.

Program sunucusu İkbal Gürpınar da yürüyüşe katıldı. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Gürpınar, “İnşallah sigaraya ‘dur’ diyeceğiz. Her altı saniyede bir sigara yüzünden bir insan ölüyor. Pasif içiciler çok fazla. Dünyada en fazla ölme sebebi kalp damar sebebi. Bu da sigaradan kaynaklanıyor.” ifadelerini kullandı.

Galatasaray Lisesi önünde sigaranın zararlarını anlatan bir stant oluşturuldu. Halk, stantta dağıtılan broşürlerle sigaranın zararları hakkında bilinçlendirildi.