Bank Asya yönetimine polis baskınıyla el konulmasına tepkiler her geçen gün artıyor. BDDK'nın hukuk dışı kararı çerçevesinde TMSF'nin Bank Asya'nın yönetim kurulunu değiştirmesine Anadolu insanı tarihe geçecek tepkiler vermeye devam ediyor. Skandal karara imza atanların hedeflediklerinin aksine parasını çekmek yerine yeni paralar yatıran Bank Asya müşterilerinden biri de Malatyalı emekli Muhammet Nami Güzeler. Güzeler, şehir merkezindeki dairesini satarak parasını Bank Asya’daki katılım hesabına yatırdı. Şimdi de iki aracını satıp bankaya yatırmaya çalışıyor.


Bank Asya yönetim kurulunun TMSF tarafından değiştirilmesine tepki gösteren Güzeler, Zafer Mahallesi’ndeki dairesini ‘acil’ notuyla satışa çıkardı. Normalde yaklaşık 100 bin TL değerinde olan dairesini 85 bin TL’den satan Güzeler, tapu işlemlerinin ardından oğlu Gökhan Güzeler ile birlikte aldığı parayı hiç vakit kaybetmeden Bank Asya’daki hesabına yatırdı. Nami Güzeler ve oğlu Gökhan Güzeler, Bank Asya’ya destek için otomobillerini de satışa çıkardı.

Bank Asya’ya müdahale kararını üzüntüyle karşıladıklarını söyleyen Güzeler, BDDK ve TMSF’nin yaptıkları bu uygulamanın hukuki gerekçelerden ziyade siyasi etkilerle gerçekleştiğine inandığını belirtti. Yönetim değişimiyle Bank Asya müşterilerinin korkutulmaya çalışıldığını ifade eden Güzeler, devletin zirvesindeki yöneticilerin de bu yönde telkinleri olduğunu daha önce basından okuduklarını anlattı.

'2 ARABAMIZI DA SATILIĞA ÇIKARDIK'

Hukuksuz kararı alanların hedeflediklerinin aksine Bank Asya’ya destek olunması gerektiğini düşündüklerini vurgulayan Güzeler, “Haberi ilk duyduğumuzda ‘bu kadar da olmaz’ dedik. Ardından hemen evi satışa çıkardık. Normalde 100 bin TL edecek daireyi 85 bin TL’ye vermek durumunda kaldık. Hafta sonu anlaşmıştık. Bugün tapu işlemlerini oğlumla birlikte hallettik ve hiç vakit kaybetmeden Bank Asya’ya parayı yatırdık.” dedi. Ailelerine ait iki otomobili de satışa çıkardıklarını bildiren Güzeler, otomobilleri de satabilirsek hemen onu da Bank Asya hesabına yatırmayı planladıklarını kaydetti.