TMSF'nin yönetimine el koymasının ardından destek için Bank Asya'ya gelen müşteriler, polis ekiplerinin fişlemesi ile karşılaştı. Banka işleri için şubeye gelenleri durduran polis, vatandaşların TC kimlik numaralarını alarak bir deftere kaydetti. Müşteriler bu uygulamaya “Resmen fişleniyoruz.” diye tepki gösterdi. Uygulamanın ise TMSF yetkilileri tarafından istendiği öğrenildi.

Dün gece saatlerinde polis baskınıyla yönetimine el konulan Bank Asya’daki hukuksuzluklar sürüyor. Sabah saatlerinde bankaya destek olmak için Ümraniye’deki genel müdürlük binasında bulunan merkez şubeye para yatırmaya gelen vatandaşlar polis kontrolüne takıldı. Bankanın girişinde bulunan polis barikatında durdurulan banka müşterileri, polis ekiplerinin kimlik ve TC Kimlik numarası talebiyle karşılaştı. Müşterilerin TC kimlik numarasını ve kimlik bilgilerini bir deftere kaydeden polis ekipleri, kayıt işleminin ardından vatandaşların geçişine izin verdi.

Uygulamadan rahatsız olduklarını belirten bir banka müşterisi, “Buraya destek olmak için geldim. Para yatırdım bir miktar. İçeri girerken de TC kimlik numaramı aldılar. Resmen fişleniyor banka müşterisi bir yerde. Evet TC kimlik numarası ve isim aldılar.” dedi.

Uygulamanın ise TMSF yetkilileri tarafından istendiği öğrenildi.