Bank Asya Genel Müdürlüğü önünde barikat kuran polis ekipleri, TMSF yetkililerinin talimatı doğrultusunda bilgi almak isteyen basın mensuplarına akreditasyon uyguladı. Anadolu Ajansı ve Doğan Haber Ajansı içeri alınırken Samanyolu, Cihan, Bugün ve Zaman muhabir ve kameramanları zorla dışarı çıkartıldı.

Bank Asya’da bulunan TMSF yetkilileri, konuyla ilgili bilgi verilmek üzere bazı basın kuruluşlarını polis barikatının içerisine almak istedi. Anadolu Ajansı ve Doğan Haber Ajansı'nın içeri alınacağı belirtilirken diğer basın mensupları da haber alma özgürlüğü çerçevesinde içeri girmek istedi. İlk önce barikat içerisine alınan Cihan, Zaman, Samanyolu ve Bugün TV kameraman ve muhabirleri daha sonra Çevik Kuvvet polislerinin zoruyla dışarı çıkartıldı. Bank Asya’ya destek için banka önünde toplanan çok sayıda vatandaş da içeri alınmayan gazetecilere destek verdi. Polislere tepki gösteren vatandaşlar, ‘Özgür basın susturulamaz’ şeklinde slogan attı.

Olaya tepki gösteren Zaman gazetesi foto muhabiri Selahattin Sevi, Bank Asya ile ilgili bir karartma uygulandığını dile getirdi. Olup bitenleri doğru bir şekilde vatandaşlara aktarma istediklerini dile getiren Sevi, farklı soruların sorulmasının önüne geçmek için de engellemelerle karşılaştıklarını bildirdi. Sevi, içeriye alınan kurumlara verilecek yanlı bilgilerle istedikleri şekilde haber yapılmasının amaçlandığını ifade etti. Sevi, olayın basın özgürlüğü ve haber alma özgürlüğü açısından utanç verici olduğunu kaydetti.

Yetkililer, daha sonra isim isim belirlenen bazı kurumlarda çalışan gazetecileri içeri aldı. Bank Asya önündeki vatandaşların bekleyişi de devam ediyor.