Hatay’da vatandaşlar cuma namazı sonrasında Bank Asya önünde eli pilav dağıttı, ardından sıraya girerek para yatırdı.

Polis baskınıyla yönetimine el konulan Bank Asya’ya destek sürüyor. Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da vatandaşlar Bank Asya Şubesi önünde bankaya gelenlere etli pilav dağıttı. Daha sora kuyruğa giren kadın, erkek ve çocuk çok sayıda vatandaş bankada hesap açtırarak bankalarına destek oldu.

Ailesinin kendisine verdiği harçlığını bankaya yatıran 7 yaşındaki Rıfat Orhan Alemdar, yaşanan süreçten etkilendiğini şu sözlerle anlattı: “Biliyorum kötü şeyler oluyor. O nedenle paramı bankaya yatırmak istedim.” dedi. Ebeveynleri eşliğinde bankada hesap açtıran 7 yaşındaki Rıfat büyüklerine de örnek oldu.

Yaşananları “haksızlık” olarak değerlendiren Banka Müşterisi Önder Abul, algı operasyonunu yürütenlerin süreci eline yüzüne bulaştırdığını söyledi. Abul, “Hukuksuzluğa karşı çıkmak adına buradayız. Yapılan uygulama kesinlikle hukuka aykırı. Buna karşı çıkmak adına buradayız. Zaten kendi ellerine yüzlerine bulaştırmışlar. 18’inci maddede el koyma diye bir şey olmadığı halde hukuksuz bir şekilde adaletsizliğin dik alasını yapmışlar. Biz Hakk’ın hukukun yanında olmak adına geldik.” dedi.

Birleşik Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ömer Yücedal ise polis baskının ardından korkan vatandaşların Bank Asya’dan parasını çeker umuduyla bu operasyonun gerçekleştirildiğini ancak yapanların hesaplarının tutmadığını söyledi. Yücedal, alın teri ile kazandıklarını paralarını Bank Asya’ya emanet etmekten gurur duyduklarını ifade ederek, “Allah’a şükürler olsun biz çalmadık çırpmadık, hırsızlık yapmadık. Helal paramızla biz bu işi sürdürmeye çalışıyoruz. Herkes buraya alın teri ile kazandığı parasını getiriyor. Çaldığı çırptığı parayı değil. Onun için hiçbir korkumuz yok. Onlar akşam baskın yapalım sabah herkes gelir parasını çeker bizde bunların bankalarına el koyarız diye düşünmüşler. Onların hesapları ters düştü. Görüyorsunuz bütün halk parasını çekmeye değil yatırmaya geldi. Altınını, bileziğini, küpesini satarak bankasına sahip çıkmaya çalışıyor.” diye konuştu.