Bank Asya'ya yönelik hukuksuz operasyon halkın vicdanında yara açtı. Polis baskınıyla banka yönetime el koyulmasına vatandaşlar, alyanslarını, otomobillerini, çocuklarının kumbaralarındaki paraları Bank Asya'ya yatırarak tepki gösterdi. Bank Asya Erzurum Şube Müdürü Hasan Yurtoğlu, "Dünyanın bir ülkesinde bir bankaya el konulsa o banka yağmalanır, camları kırılır, müşteriler paralarını geri almak için kuyruklar oluşturur. Aksine biz de vatandaşlarımız çekmek için değil, altınlarını, cebindeki son kuruşuna kadar parasını yatırmak için gelip, dakikalarca sıra bekledi. Bunu normal şartlarda açıklamak mümkün değil." diye konuştu.

Bank Asya'ya, bankanın şubesinin bulunmadığı çevre il ve ilçelerden vatandaşlar akın etti. Birikimlerini, alyanslarını, yastık altındaki altınlarını, çocuklarının kumbaralarındaki paraları hatta otomobillerinin anahtarlarını banka görevlilerine teslim eden vatandaşlar, az rastlanan bir dayanışma örneği sergiledi. Bank Asya Erzurum Şube Müdürü Hasan Yurtoğlu, vatandaşların para yatırmak için bankaya akın etmesiyle şaşkınlık yaşadı. Dün bine yakın müşteri katılım hesaplarını artırdı. Yine yüzlerce vatandaş da hukuksuzluğa tepki göstermek amacıyla yeni hesap oluşturdu. Altın ve diğer yatırımların yanı sıra parası olmayanlar da bankaya gelerek Kur'an-ı Kerim, cevşen, Ashab-ı Bedir okudu. Müşteriler, banka çalışanlarının sırtlarını sıvazlayıp onların yanında olduklarını ifade etti. Banka yönetimi de bu vefalı müşterilerine lahmacun, kuru pasta ve çay ikramında bulundu.

Bank Asya Şube Müdürü Yurtoğlu, vatandaşların kadirşinaslığı ve güven duygusunun kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Dünyanın herhangi bir ülkesinde bir banka yönetimine el konulması halinde, müşterilerin paralarını çekmek için kuyruk oluşturduğuna dikkat çeken Hasan Yurtoğlu, "Bu bir akıl tutulması. Dünyanın bir ülkesinde bir bankaya el konulsa o banka yağmalanır, camları kırılır, müşteriler paralarını geri almak için kuyruklar oluşturur. Aksine biz de vatandaşlarımız çekmek için değil, altınlarını, cebindeki son kuruşuna kadar parasını yatırmak için gelip, dakikalarca sıra bekledi. Bunu normal şartlarda açıklamak mümkün değil." dedi.

Öte yandan Erzurum Girişimci İşadamları Derneği, yönetimi de Bank Asya'nın yanında olduklarını göstermek için çalışanlara üzerinde, 'Yanınızdayız' yazılı kırmızı gül dağıttı.