Kırıkkale’de vatandaşlar, Bank Asya'ya destek olmak için sabahın erken saatlerinden itibaren şubelere koştu. Bazı vatandaşlar, ‘Bal gibi banka’ diyerek şubeye bal getirirken, bazıları ise getirdikleri gülleri şubedeki çalışanlara dağıttı.

BDDK'nın kararına tepki gösteren vatandaşlar, ekonomik durumları elverdiği ölçüde Bank Asya'ya para yatıracaklarını söyledi. Vatandaşlardan Sedat Ulu, Kırıkkale’de yaşadığını ve bir Banka Asya sevdalısı olduğunu söyledi. Yaşananlardan dolayı çok üzüldüğünü anlatan Ulu, "Sabahlara kadar uyumadım. Akrabalardan, eşim ve dostumdan gücüm yettiği kadar para alıp Banka Asya'ya yatırdım. Bu bir hukuksuzluktur ve bu durum kabul edilemez. 5-6 ay önce de uğraştılar, yapamadılar. Dün gece zorla el koydular. İçerde insanlar var, para yatırmaya geldiler." şeklinde konuştu.

Yaklaşık 250 bin liralık arsasını Bank Asya’ya yatırmak için satılığa çıkardığını açıklayan Halil Yörük ise “Bank Asya’nın el konulmak istenmesine tepki olarak, elimde bulunan bütün paralarımı bankaya yatırıyorum. Bundan da mutlu oluyorum.” diye konuştu.

Bank Asya’da hesabı bulunduğunu ve çocukları için de hesap açtırmaya geldiğini belirten Sevdağ Karadağ isimli vatandaş ise “İki çocuğum için hesap açtırdım. Çocuklarımın kumbaradaki paralarını bankaya yatırıyorum.” dedi.