Polis baskınıyla yönetimine el konulan Bank Asya’nın Kahramanmaraş şubesinde vatandaşlar dün olduğu gibi bugün de para yatırmak için bankaya akın ettiler.

Sabah saatlerinden itibaren Kahramanmaraş Bank Asya şubesine ellerinde bulunan altın, yüzük ve paraları yatırmak için akın eden vatandaşlar, ellerinde ne varsa bankaya yatırarak yapılan hukuksuzluklara karşı bankaya destek oldular.

Bankaya para yatırmak amacı ile gelen Ali Beyazıt isimli vatandaş, "Emekli imamım, 14 senedir devlet bankasından maaş alıyordum, bir sene önce maaşımı Bank Asya’ya taşımıştım. Bir gün Bank Asya’dan mağdur olmamam için bir mesaj geldi, 'artık maaşınızı veremeyeceğiz' diye sonrasında ise SGK'dan gelen yazıda emekli maaşımın tekrar daha önceki devlet bankasına aktarıldığı bilgisi verildi. Maaşımı neden istediğim bankadan çekemeyeceğimi sorduğumda ise hiçbir açıklama yapılmadı. Emekli maaşımı başka bankadan almak istiyorum diye baskı yaptığımda ise emekli maaşı alacağım kurum listesi verildiğinde 20'ye yakın kurum içinde Bank Asya yoktu. Bu hukuksuz uygulamalara karşı ben de maaşımı yattığı gün, şu an emekli maaşımı aldığım bankadan hepsini çekip tekrar Bank Asya’ya destek olmak amacıyla aynı gün yatırıyorum." dedi.

Para yatırmak için gelen Suat Fedekar isimli vatandaş ise yapılanların haksızlık olduğunu, buna karşı sessiz kalmamak için ellerindeki parayı bankaya yatıracaklarını kaydetti.