Polis baskınıyla yönetimine el konulan Bank Asya'ya Trabzon’da vatandaşların desteği sürüyor. Olayı kınayan pankartlar taşıyan vatandaşlar bir taraftan yeni hesap açtırdı, bir taraftan da destek için bankaya para yatırdı. Bazı vatandaşlar da operasyona tepki için şube önünde kemençe çalıp horon oynadı.

Sabah saatlerinden itibaren bankaya gelen çok sayıda vatandaş, Türkiye Mevduat ve Sigorta Fonu'nun (TMSF) Bank Asya'nın yönetim kuruluna hukuksuz atama yapmasına tepki gösterdi.
Bank Asya’nın Kahraman Maraş Caddesi üzerindeki şubesinde sabah saatlerinde başlayan yoğunluk hala devam ediyor. Hesap açtırıp para yatıran bazı vatandaşlar, bir süredir bankaya yönelik algı operasyonu yapıldığına inandıklarını, TMSF'nin yaptığının da algıya yönelik olduğunu düşündükleri için Bank Asya'ya para yatırdıklarını söyledi.

Sabahın erken saatinde Bank Asya'nın Trabzon şubesinin önüne gelen vatandaşlar, bankaya destek için ellerinde 'Paramı çekmeye değil, yatırmaya geldim', 'Bank Asya'ya algı operasyonu', 'Para çekmeye değil, selfie çekmeye geldik', 'Allah'a havale ediyoruz', 'Dert çekeriz para çekmeyiz' ve 'Bank Asya milletindir' dövizleri taşıdı.