Polis ve çevik kuvvet ekipleri, TOMA'lar eşliğinde Bank Asya Genel Müdürlük binasını ablukaya aldı. Barikatla karşılaşan çalışanlar yaşananlara tepki gösterdi. İçerinde çocuklarının çalıştığını belirten bir vatandaş ise, “İçeride sanki tank ve tüfek var.” dedi.

Ümraniye’deki Bank Asya Genel Müdürlük binası çevresinde akşam saatlerinden beri polis ekiplerinin çevik kuvvet polisleri ve bariyerlerle aldığı güvenlik önlemi devam ediyor. Caddede TOMA’ların da bulunması dikkat çekiyor. Sokağa giriş ve çıkışlar bariyerlerle kapatılırken, caddeye sadece çalışanlar yapılan kimlik kontrolünden sonra alınıyor.

Sabah saatlerinde gelen çalışanlar ise polis barikatlarıyla karşılaştı. Yapılanlara anlam veremeyen çalışanlar, üzücü bir olay olduğunu belirterek konuşacak bir şey bulamadıklarını söyledi.

İçeride çocuklarının çalıştığını ifade eden Derya Bayraktar, güvenlik önlemini eleştirerek, “Polis barikatı var. Giremiyoruz. İçeride teröristler varmış. Tank ve tüfek var. Darbe yapacaklarmış.” ifadelerini kullandı.

'HERKES GÖREVİNİN BAŞINDA'

Burada bunca insanın emeği olduğunu vurgulayan çalışanlar, “Herkes görevinin başında. Allah’a havale ediyoruz. Burası finans kuruluşu. Bankaya mı geliyoruz, karakola mı geliyoruz. Belli değil.” diye konuştu.

Bank Asya Genel Müdürlüğü önündeki bekleyiş sürüyor.