Bank Asya yönetimine kanunsuz el konması yurtiçi ve yurt dışından tepkilere neden oldu. Yapılan hukuksuzluğa tepki gösteren sadece Türk vatandaşları olmadı. Türkiyede bulunan 10 Iraklı iş adamı destek olmak amacıyla Bank Asya’ya döviz yatırımında bulundu.

Bank Asya’ya yönelik hukuksuz baskıya sessiz kalmayan Iraklı 10 iş adamı, Tavşanlı Bank Asya şubesine gelerek döviz yatırdı. Yapılan hukuksuz baskına tepki gösteren Süleymaniyeli iş adamı Yuhtiyar, "Çorbada bizim de tuzumuz olsun istedik. Bunun için biz de para yatırdık.” dedi.

Süleymaniye Türk Okulları'nda görevli Feyzullah Doğan’ın rehberliğinde Türkiye’ye gelen Iraklı iş adamları, bankaya para yatırdıktan sonra çarşıda alışveriş yaptı. Doğan, misafir iş adamlarının yaptıkları değerlendirmeyi şöyle anlattı: “Yapılan haksızlıklara ve zulümlere ciddi manada rahatsız olduklarını söylediler. Türkiye Cumhuriyeti'nden ciddi bir beklentileri olduğunu, iyi başlandığını ve kötü götürüldüğüne bir kez daha şahit olduklarını ifade ettiler. Biran önce Türkiyenin demokrasiye, insan haklarına kavuşmasını, hakka ve hakkaniyete dönmesi yönünde temennide bulundular.”

Öte yandan, Tavşanlı Şubesi'ne gün boyu mudiler akın etti. Gişelerde kuyruklar oluştu. Altın, döviz, TL ile şubeye koşan vatandaşlar, hesap açtırdı. Bank Asya Tavşanlı Şube Müdürü Ender Argun, vatandaşın ilgisinden memnun olduklarını ifade etti. Argun, “Tüm spekülasyonlara karşın gün boyunca, sabahtan mesai bitimine dek bizden desteğini esirgemeyen müşterilerimiz demiyorum, tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Parasını Bank Asya’ya yatıranlardan biri de Şaban Ali Acar'dı. Acar, bu bankanın millete ait olduğunu ve kimsenin batıramayacağını ifade etti. Yapılanların hukuksuz olduğunu, buna tepki gösterdiklerini ifade eden Acar, “Elde avuçta ne varsa getirip bankamıza yatırdık. Yarın yatan maaşımı da getirip bankaya yatıracağım.” dedi.