Yozgat'ta ATM’lere yerleştirdikleri cihazla vatandaşın kredi kartını kopyalama suretiyle dolandırıcılık yapan iki kişiden biri, Yozgat Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Çorum’dan kiraladıkları araçla Yozgat’a gelen L.U. ve O.I. isimli şüpheliler, ilde bir bankanın ATM’sine yerleştirdikleri düzenekle vatandaşın kredi kartını kopyaladıktan sonra hesaplarındaki paraları çekti. Hesaplarındaki paraların çekildiğini fark eden vatandaşların şikayeti üzerine harekete geçen emniyet ekipleri harekete geçti. Zanlıların mini kamera, hafıza kartı ve kart kopyalamak için tasarladıkları cihazı ATM’ye takarken ve sökerken görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı. Kameradaki görüntülerden yola çıkan emniyet ekipleri zanlılardan L.U. isimli şahsı kısa sürede yakalarken, O.I. kaçtı. Zanlının üzerinde kopyalama cihazı, müşterilerin şifreleri tespit etmek için otomatik para çekme makinelerine yerleştirilen kamera, kopyalamada kullanılan ses kayıt cihazı, ses kristali, başka kart bilgilerinin yüklenmesi için kullanılan manyetik şeritli kart, kart okuyucu, plastik ATM aparatı ve kopyalama işleminde kullanılan diğer malzemeler ile tanınmamaları için kullandıkları peruk ve şapka ele geçirildi.

Yozgat’ta yakalanan L.U. emniyetteki sorgusunun ardından Yozgat Adliyesi'ne sevk edildi, diğer firari O.İ.'nin de yakalanması için çalışma başlatıldı.