Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ün başkanlığında siyasi parti il başkanlarının da katıldığı Seçim Güvenliği Toplantısı yapıldı.

Valilik Toplantı Salonu’nda, milletvekili genel seçimlerinin huzur ve güven içerisinde yapılabilmesi amacıyla düzenlenen toplantıya, Vali Düzgün’ün yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Vali Yardımcıları Erdoğan Aygenç, Mehmet Emin Avcı ve Mustafa Masatlı, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal ve seçime girecek siyasi partilerin il başkanları katıldı.

Vali Düzgün, toplantıda yaptığı konuşmada, 7 Haziran tarihinde yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ne ilişkin sürecin 10 Mart’ta başladığını hatırlatarak, bugüne kadar Kayseri’de seçimlerin huzur ve güven içerisinde yapıldığını, 7 Haziran seçimlerinde de bunun böyle olacağına inandığını belirtti. Valilik olarak, seçim öncesi, seçim sırası ve seçim sonrasında alınması gereken tedbirlerle ilgili olarak mülki idare amirleri ile polis ve jandarma teşkilatı ile toplantı yaptığını ve Seçim Harekât Merkezi’nin de çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Vali Düzgün, bu kez de görüş ve önerilerin alınması amacıyla siyasi parti il başkanları ile bir araya geldiklerini ifade etti.

Siyasi parti temsilcilerinin görüşlerinin aynı ortamda alınması ve Yüksek Seçim Kurulu’nun kararlarının hatırlatılmasının Kayseri’deki seçim güvenliğine katkı sağlayacağını kaydeden Vali Düzgün, ilgili kanunlar çerçevesinde tüm siyasi partilerin talep ve önerilerinin dikkate alınacağını dile getirerek, seçime girecek partilere başarılar diledi. Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Mahir Kenanoğlu’nun ilgili mevzuat, seçim takvimi, seçim sürecindeki yetkili birimler ve seçim propagandalarında uyulması gereken yasal sorumluluklara ilişkin sunum yaptığı toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve siyasi parti il başkanları da söz alarak, üzerlerine düşen görevleri eksiksiz yerine getireceklerini belirttiler. Siyasi parti il başkanlarının birbirlerine başarılar dilediği toplantı da karşılıklı olarak “Centilmenlik” içerisinde hareket edileceği de vurgulandı.

Toplantıya Kayseri’de aday gösteren siyasi partilerden AK Parti, CHP, MHP, HDP, Anadolu Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Demokrat Parti, Millet Partisi, Merkez Partisi, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Vatan Partisi temsilcileri katıldı.