Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu kararı ile Bank Asya’nın yönetimine polis baskını ile el konulması sonrası başlatılan ‘destek kampanyasına’ Gaziantepliler yoğun ilgi gösterdi. Ceplerindeki paraları sıfırlamak için Bank Asya Gaziantep şubelerine koşan vatandaşlar, bu zulme ortak olmayacaklarını dile getirdi. Polis, kamera ile banka önünde para yatırmayı bekleyen müşterileri kayıt altına aldı. Vatandaşlar ise aldırış etmeden kameralara el salladı.

“ANTEPLİYİM, ŞAHİNİM, HARAMZADE DEĞİLİM”

Gaziantepli vatandaşlar, polis baskınıyla Bank Asya yönetimine el konulmasına tepki için sabahın erken saatlerinde banka önünde buluştu. Bank Asya’ya yapılan hukuksuzluğa karşı destek olmak için gelen vatandaşlar, cevşen ve dualar okuyarak para yatırmayı bekledi. “Ceplerimizi sıfırlamaya geldik”, “Antepliyim, Şahinim, haramzade değilim”, “Bugün halka zulmetmek kolay, yarın Hakkın divanı var”, “Haramlar yetmedi, helallere mi göz diktiniz”, “Batırın dedi, yatarın anladık” dövizleri açan vatandaşlar, desteklerini sonuna kadar sürdüreceklerini dile getirdiler. Banka yönetimi ise gelen müşterileri baklava ile karşıladı.

“TÜRK EKONOMİSİNİ ATEŞE ATANLARA SİPER OLMAK İÇİN BURADAYIZ”

Bank Asya’ya destek için gelen Sema Kömürcü isimli vatandaş, “Biz yalnızca Bank Asya’ya destek olmak için değil, Türkiye ekonomisine destek olmak için buradayız. Koca koca devlet adamları, maliye bakanları, Bank Asya’ya yapılan bu hukuksuz uygulamanın Türkiye’nin ekonomisini nasıl ateşe atacağını bilmiyorlar mı? Biz bu ateşin karşısına siper olmak için buradayız. Mesele yalnızca Bank Asya’ya sahip çıkma meselesi değil, mesele ülkeye sahip çıkma meselesidir, mesele demokrasiye sahip çıkma meselesidir.” dedi.

Bank Asya’nın yanında olduğunu vurgulayan Buket Mutafoğlu isimli vatandaş, “21. yüzyılda demokratik bir ülkede yaşadığımı düşünüyorum. Türkiye’nin ilk 5’inde olan bir bankaya yapılan bu uygulamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Miktarı az ya da önemli değil, bankanın yanındayım, arkasındayım.” diyerek yapılan hukuksuzluğa tepki gösterdi.

Bank Asya’ya destek için geldiklerini söyleyen Ali Gürlek isimli vatandaş, “Kurtuluş Savaşı’nda nasıl matarayı büküp süngü yapılmışsa, bugün de paramızı yatırıp Bank Asya’ya sahip çıkacağız. Durmak yok, yola devam.” diye konuştu. Erol Alçık isimli kişi ise, “Açıldığı günden beridir ben Bank Asya’nın müşterisiyim. Elhamdülillah bir zararını görmedik, faydasını gördük. Hükümet baskı yapıyor, kapatmak için uğraşıyor. Elhamdülillah biz yatırmaya geldik.” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Bank Asya’ya para yatırmak için gelen vatandaşlar, polis tarafından kamera ile kayıt altına alındı. Vatandaşlar ise polisin 'fişlemesine' aldırış etmeden kameralara el salladı.