Türkiye Basketbol Süper Ligi takımlarından Banvitspor’un Başkanı Özkan Kılıç, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “2015-2016 sezonun öncesinde başarıya ve şampiyonluğa aç oyuncularımızı kadromuza kattık. Bu sezon lig ve Avrupa’da önemli işler yapmak istiyoruz.” dedi.

Ekim ayında başlayacak lig öncesinde iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini dile getiren Kılıç, “İtalya ve Bandırma’da yaptığımız hazırlık maçlarında seyir zevki yüksek tempolu bir oyunla başarılı sonuçlar aldık. 25-26-27 Eylül 2015 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek Tübad kupasında CSK Moskova, Anadolu Efes ve Galatasaray ile karşılaşacağız. Lig öncesinde bizim için iyi bir prova olacak” ifadesini kullandı.

Bu yıl hem ligde hem de Avrupa’da başarılı olmak istediklerini dile getiren Kılıç, “Eurocap ‘ta geçen yıl 64 takım arasında Avrupa 3’üncüsü olduk. Bu yılda Avrupa takımımızın olmazsa olmazıdır. Avrupa hedeflerimizin yanı sıra ligde de iyi işler yapma istiyoruz. İyi bir takım oluşturduk. Yönetim olarak takımımızı seyrederken heyecanlanıyoruz. Liglerin başlamasıyla birlikte taraflarımızdan bunu görecekler” şeklinde konuştu.