Aydın’da son üç gündür devam eden yağışların ardından dolan Kemer Barajı’nın kapakları açılınca ova göle döndü. Karayolu kapandı. Yüzlerce dönüm ekili alan sular altında kaldı. Baraj suyunun tahliye edildiği Akçay’da bulunan alabalık tesisleri de sular altında kaldı. Milyonlarca lira zarar oluştu. Balıkçılar ve çiftçiler DSİ yetkililerini suçladılar.

Bu yıl bol yağışlı Aydın’da son yağışlarla birlikte, dolan baraj kapakları açılınca tarım alanları sular altında kaldı. Cumartesi açılan Kemer Barajı kapakları ardından sular dün ve bugün Aydın Ovası'na ulaştı. Nazilli, Yenipazar Köşk ve diğer bölgelerde binlerce dönüm tarım arazisi sular altında kaldı. Baraj kapaklarının açılmasında geç kalındığını belirten Bozdoğanlı Alabalık işletmecisi Serkan Demiroğlu, zararının 500 bin TL’den fazla olduğunu söyledi. DSİ yetkililerinin baraj kapaklarını açmada geç kalmasının bu duruma sebep olduğunu söyledi. Baraj yapıldıktan sonra bu tür sel baskınlarının yaşandığını ancak bu yıl çok büyük olduğunu belirten Alabalık işletmecisi Yılmaz Çamoğlu da DSİ yetkililerini suçladı ve zararlarının büyük olduğunu söyledi. Akçay'da kurulan tesisler sular altında kalınca, işletme binası, araçlar ve bekçi köpekleri de çayın ortasında kaldı. Köpekleri işletme sahipleri nasıl alacaklarını düşünürken, ulaşma çareleri de arıyorlar.

"50 YILDIR BÖYLE BİR AFET GÖRMEDİK"

Özellikle Yenipazar bölgesinde ekili tarım alanları sular altında kaldı. Hayvancılık ve çiftçilik yapan Emin Çelik, hayvanlarını sular altında kalmaktan çiftliğinin etrafını kepçelerle toprak yığarak önlediğini söyledi. 150 dönüm ekili arazisinin sular altında kaldığını belirten çiftçi Emin Çelik, 50 yıldır böyle bir afet görmediklerini de söyledi.