Balyoz darbe planıyla ilgili belgeleri temin ettiği gerekçesiyle tutuklanan Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu'nun babası Bahattin Baransu, “2010 yılında bu olayı (Balyoz darbe planı soruşturması) Mehmet, kamuoyuna bildirmeseydi, şu anda Mehmet’i içeri atanlar belki Mehmet’in yerinde içerideydiler.” dedi.

Metris Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mehmet Baransu’yu eşi Nesibe ve babası Bahattin Baransu ziyaret etti. Ziyaret sonrası baba Baransu gazetecilerin sorularını cevapladı. Mehmet Baransu’nun moralinin oldukça düzgün olduğunu belirten baba Baransu şöyle konuştu: “Mehmet Baransu bir Türk vatandaşı olarak bu durumu haber almış. Türkiye Cumhuriyeti’nin darbeye maruz kalmaması için bunu kamuoyuna bildirmiştir. Mehmet Baransu’ya isnat edilen suç ‘darbe’ suçudur. Bu suçu Mehmet Baransu’ya isnat eden şahıslar, vicdanlarına soracak olurlarsa, bir kişi 77 milyonu darbeye maruz bırakabilir mi? Mehmet bunu yapamaz. Mehmet bu yolda her şeyini feda etmiştir. Mehmet 2010 yılında bu olayı (Balyoz darbe planı) kamuoyuna bildirmeseydi, şu anda onu içeri atanlar belki Mehmet’in yerinde içerideydiler. Mehmet büyük bir olayı önledi." diye konuştu.

Baba Baransu şöyle devam etti: “Bu hususta Mehmet’e güveniyor ve takdir ediyorum. Mehmet, Türkiye Cumhuriyeti’ni koruyan, mağduriyetini istemeyen, ilelebet payidar olmasını isteyen biridir.”

'BARANSU TEK KİŞİLİK HÜCREDE TUTULUYOR'

Mehmet Baransu’nun kasıtlı olarak tek kişilik hücrede tutulduğunu vurgulayan Bahattin Baransu, oğluna esir muamelesi yapıldığını ifade etti.

'EŞİMLE GURUR DUYUYORUM'

Mehmet Baransu’nun keyfinin yerinde olduğunu dile getiren Nesibe Baransu da eşiyle gurur duyduğunu aktardı.