Balyoz darbe belgelerini temin ettiği gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Mehmet Barasu’nun eski eşi savcılığa ifade verdi. Baransu’nun aralarında husumet bulunan eski eşi Esra Konur’un evinden çıktığı belirtilen belgelerin bulunduğu mühürlü torbanın da açıldığı kaydedildi.

Balyoz’da kumpas iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Baransu’nun eski eşi Esra Konur’un, savcılığın çağrısı üzerine avukatıyla İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek ifade verdiği belirtildi. Konur’a ait Kağıthane’deki evin kömürlüğünde Baransu ve avukatlarının bulunmadığı aramada ele geçirildiği belirtilen belgelerin de savcılığa teslim edildiği kaydedildi. Mühürlü torbanın açılarak inceleme yapılmaya başlandığı ifade edildi.

Söz konusu arama Baransu veya avukatları olmadan yapılmıştı. Kömürlükten alınan belgeler bir torba içerisinde mühürlenerek emniyete götürülmüştü. Polis, Baransu’nun avukatlarını çağırarak mührün açılacağını belirtmişti. Konudan bu şekilde haberdar olan avukatlar, hukuksuz olduğu gerekçesiyle mührün açılmasına nezaret etmeyeceklerini kaydetmişti. Avukatlar, bu arama ve belgelerin delil olamayacağı gerekçesiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne itirazda bulunmuştu.