Tutuklu gazeteci Mehmet Baransu, gazeteci Elif Çakır’ın (Şahin) kişisel bilgilerini yayınladığı iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti. İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık Baransu ve şikayetçi Çakır katılmadı.

Elif Çakır’ın avukatı Serpil Özcan, Baransu’nun müvekkilinin adres bilgilerinin olduğu belgeyi yayınlamasından sonra tehditler aldığı iddiasını tekrarladı. Bunu ispatlayamayacaklarını ifade eden Özcan, sessiz telefonlar ve gizli numaralardan tehditler geldiğini ileri sürdü. Bu nedenle de müvekkilinin evini değiştirdiğini iddia etti.

Baransu’nun avukatı Sercan Sakallı, müvekkilinin söz konusu belgeyi Twitter’dan yayınladığı dönemde kendisinin de tehdit aldığı için koruma polisleri bulunduğunu hatırlattı. Buna rağmen yayınlanan belgede müvekkilinin kendi adresinin de yazılı olduğunu söyleyen Sakallı, “Müvekkilimin şikayetçinin adresini ifşa etme ve ona zarar vermek gibi bir kastı yoktur.” dedi. Sakallı, beraat kararı verilmesini istedi.

Mahkeme, dosya kapsamı ve delil durumuna göre Baransu hakkında beraat kararı verdi.

Baransu, Elif Çakır’ın kendisi hakkındaki şikayeti üzerine bu belgeyi Twitter’dan yayınlamıştı. Baransu’nun kendi ismi ve adres bilgilerinin bulunduğu belgede Çakır’ın adres bilgileri de yer almıştı. Çakır’ın şikayetçi üzerine kişisel bilgilerin yayınlanması suçundan Baransu hakkında dava açılmıştı.