Balyoz darbe planıyla ilgili belgeleri temin ettiği gerekçesiyle tutuklanan Taraf Gazetesi Yazarı Mehmet Baransu'nun babası Bahattin Baransu, oğlunun basın mensubu olarak görevini yaptığını, başka gazetecilerin bu durumu mutlaka haber yapacağını söyledi. Bahattin Baransu, ''Mehmet bir basın mensubu olarak görevini icra etmiştir. Bazı şeyleri kamuoyuna bildirmiştir. Buda Mehmet değil Mehmet olmasaydı, diğer birileri illaki bu durumu haber yapardılar. Kamuoyunu aydınlatırdılar. İllaki hukuk ta bir gün gelecektir. Adalette tecilli edecektir. Haksız olanlar muhakkak cezalarını görecektir.'' dedi.

Uzun süredir Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Mehmet Baransu açık görüşte ailesiyle buluştu. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Bahattin Baransu, Gazeteci Mehmet Baransu'nun son dönemdeki terör saldırılarında verilen şehitler için son derece üzüntülü olduğunu belirterek, oğlunun taziyelerini paylaştı. Oğlunun hala tutuklu bulunmasına anlam veremediklerini belirten Baba Baransu şöyle konuştu: ''Mehmet Bey’in ilk sözü şu oldu: 'Cenab-ı Allah şehitlere rahmet etsin. Nur içerisinde yatsınlar. Ailelerine taziyelerimi bildiriyorum. Dilerim bundan sonra bir daha şehit verilmesin. Gidenler bizim kardeşlerimizdir, evlatlarımızdır. Cenab-ı Allah ailelerine sabrı cemil versin. Cenab-ı Allah rahmet etsin. İnşallah bundan sonra Türkiye'mizde kan dökülmez. Eşler, anneler, babalar ,evlatlar ağlamaz.' Mehmet’in morali çok yüksek. Mehmet haksız olarak yatıyor. Niçin yatıyor? Bunu Mehmet bilmediği gibi avukatları da bir anlam veremiyor. Biz de bir anlam veremiyoruz.''

Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmadan çıkan erteleme kararıyla ilgili konuşan Bahattin Baransu, adaletin tecelli edeceğine inandıklarını belirterek, ''Mehmet’in avukatının ifadesine göre Mehmet bir basın mensubu olarak görevini icra etmiştir. Bazı şeyleri kamuoyuna bildirmiştir. Bu da Mehmet değil, Mehmet olmasaydı diğer birileri illa ki bu durumu haber yaparlardı. Kamuoyunu aydınlatırdılar. Fakat bunun yanında gerek yasal olsun gerek yasal olmasın bir suç isnat ediliyor. Bu suçta zaman aşımı nedeniyle ya açılmaması lazımdı veya açılmışsa zaman aşımı nedeniyle davanın düşmesi gerekiyordu. Ama maalesef düşmemiştir. İleri bir tarihe 17 Kasım’a ertelenmiştir. Sonuç olarak bu dava beratla noktalanacaktır. Türkiye büyük bir devlettir, hukukla yönetiliyor. Hukukun üstünlüğü vardır. Demokrasinin kendine göre gereği vardır. Şuanda her nedense demokrasi tek taraflı yönetiliyor. Deyimi yerindeyse tek kanatlı kuş gibi. Haklılar çırpınıp çırpınıp tek kanatlı kuş olduğu için uçamıyorlar. Ancak yoruluyorlar. İllaki hukuk ta bir gün gelecektir. Adalette tecilli edecektir. Haksız olanlar muhakkak cezalarını görecektir. Haklı olanlara da suç isnat edenlerde muhakkak cezalarını görecektir. Buna eminiz. Buna inanıyoruz.' 'ifadelerini kullandı.