Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Gazeteci Mehmet Baransu’nun, ziyarete gelen eşi Nesibe Baransu ile yaptığı kapalı görüşmede telefon yarıda kesildi. Diğer tutukluların görüşmelerinin yarıda kesilmediğini belirten Nesibe Baransu yaşananlara tepki gösterdi.

Mehmet Baransu’nun eşi Nesibe Baransu sabah saatlerinde eşiyle görüşmek için Silivri Cezaevi’ne gitti. Haftada bir kez gerçekleşen kapalı görüşün süresi bir saatti. İddiaya göre; camın karşısında telefonla gerçekleşen görüşme yaklaşık 30 dakika sürdü. Görüşme sırasında bir anda çok sayıda gardiyan, Mehmet Baransu’nun bulunduğu odaya girerek konuşmanın sonlandırılmasını istedi. Gardiyanlara 30 dakika daha görüşme hakkının olduğunu söyleyen Mehmet Baransu’ya görevliler müdür beyden bu şekilde talimat aldıklarını söyledi ve konuşma sonlandı.

Eşiyle haftada bir kez ve bir saat kapalı görüşe izin verildiğini belirten Nesibe Baransu, yaşananların hukuksuz olduğunu ifade etti. Görüşmenin otomatik olduğunu dile getiren Nesibe Baransu, “Eşimle telefonla camın karşısından görüşüyordum. Konuşmanın sonunda telefon otomatik olarak kapanıyordu. Kimsenin müdahalesi olmadan sistem bir saatin sonunda görüşmeyi sonlandırıyordu. Görüşmenin yarısında bir anda gardiyanlar salona girdi ve konuşmanın sonlandırılmasını istedi. Herhangi bir fiziksel müdahale olmadı ama üslupları çok çirkindi. Gardiyanlara ‘Niye böyle yapıyorsunuz?’ diye sorduğumuzda, müdür beyden bu şekilde talimat aldıklarını söylediler.” diye konuştu.