Denizli Medya Derneği Başkanı Mahmut Aydoğan, bir zamanlar Mehmet Baransu’nun yaptığı haberlerle muktedirliğini sağlayan iktidarın, eski günlerini unutarak zulme başladığını söyledi. Aydoğan, Baransu’nun tutuklanmasını Medya Derneği olarak kınadıklarını belirterek, artık bütün gazetecilerin tehdit altında olduğunu iddia etti. Aydoğan, “Yıllarca, ‘İktidar olduk, muktedir olamadık’ diye ağlayan iktidar mensupları, darbe planlarını deşifre eden Mehmet Baransu gibi gazeteciler sayesinde ilk kez gerçek anlamda muktedir olunca eski günlerini çok kısa sürede unutarak zulme başladı.” dedi.

“Ergenekon’un savcısıyız.” diyenlerin, bir anda avukatı olarak askerî vesayet dönemlerini mumla aratacak düzeyde gazetecilerin üzerine gittiği savunan Aydoğan, “Yıllarca Genelkurmay’ın ışıklarının yanıp yanmadığını kontrol eden sözde gazeteciler, bu sefer de gözünü sarayın ışıklarına dikti. Saraydakilerin kaş göz oynatmasıyla gazeteciler aşından işinden olduğu gibi artık özgürlüğünü de kaytbetmeye başladılar. Dünün muktedirleri olan 28 Şubat'çılar bugün, ‘Aslında ben öyle değildim.’ diye utanarak özür içine giriyorsa, bugün bazı saray soytarısı gazeteciler de Baransu gibi gazeteciler tutuklanırken ileride utanacaklardır. Gerçek gazeteciler haberleri uğruna hapse girmeyi göze alırken bazı dalkavuklar, soytarılık yaparak sarayın gözüne girip milletvekili olayım derdindeler.” diye konuştu.

Darbe planlarını deşifre etmenin en büyük gazetecilik olayı olduğunu söyleyen Mahmut Aydoğan, “Bu haberler deşifre edilip bu planları yapanlar yargılanıp hapse atıldı. Demek ki darbe planı yapmak, askerin görevi değilmiş. Darbeciler hapse atılarak iktidarını sağlamlaştıran, 'Bunlarla mücadele ettik.' diyen hükümet, yolsuzluk davalarının ardından bir anda eski günlerini unuttu. Baransu gibi gazeteciler, dün nasıl askerî vesayete boyun eğmediyse bugün de saray soytarıları gibi iktidarın gözüne girmek için dün tükürdüğünü bugün yalamamıştır. Bazı sözde dalkavuk gazeteciler için dün 28 Şubat'çı generaller emir verirken bugün iktidar emir vermektedir. Onlar için sadece patron değişmiştir. Baransu’nun özgürlüğü, bugün gazeteciler açısından bir mihenk noktasıdır.” şeklinde konuştu.