Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamayı kınamak için bir araya gelen Barış Anneleri, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Barış Anneleri, Suruç’ta meydana gelen patlamaya tepki gösterirken, asker annelerine “Bugün sıra bizde, yarın sıra size gelmeden birlik olalım” diye seslendi.

Batman Barış Anneri, Demoratik Bölgeler Partisi (DBP) il binası önünde Suruç’ta meydana gelen saldırıyı kınamak amacıyla basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına HDP Milletvekili Saadet Becerikli, HDP ve DBP il örgütü yöneticileri destek verdi.
Barış Anneleri adına konuşan Menfiyet Çelik, Batman Barış Anneleri olarak yaşanan olayla ilgili üzgün olduklarını dile getirerek, olayı kınadıklarını kaydetti.

“ASKER VE POLİS ANNELERİNE SESLENİYORUZ”

Son zamanlarda Kürtlere yönelik saldırıların çoğaldığına dikkati çeken Çelik, asker ve polis annelerine çağrıda bulundu: “Asker ve polis annelerine sesleniyoruz. Bu acılar sizin de başınıza gelebilir. Bugün sıra bizdeyse yarın sıra siz de gelebilir. Bunun için Erdoğan’ın zulmüne karşı birlikte hareket etmeliyiz. Buradan Kobane’ye, Rojava’ya ve tüm ezilen halklara selam yollayarak Suruç'taki katliamı bir kez daha kınadığımızı ifade ediyoruz.”