Mardin’in Nusaybin ilçesinde Barış Anneleri, "Ne asker ne de gerilla annelerinin ağlamasını istemiyoruz, bu savaş bitsin artık.’’ dedi.

Barış Anneleri, Muş’un Varto ilçesinde yaşamını yitirdikten sonra cenazesi teşhir edilerek sosyal medyada dağıtılan Kevser Eltürk (Ekin Wan) için açıklama yaptı. Nusaybin Barış Anneleri adına konuşan Hafife Yıldırım, Ekin Wan’a yapılanın vahşet olduğunu savunarak, “Biz anneyiz, yüreğimiz yanıyor. Gençlerimiz, çocuklarımız, evlatlarımız üzerindeki vahşeti kınıyoruz. Biz bu vahşeti kınıyoruz.” dedi.

'BİZ BARIŞ DEDİKÇE ONLAR SAVAŞ DİYOR'

Barış Anneleri Meclisi adına açıklama Perihan Altuğ ise şu ifadeleri kullandı: “Kürt kızı Ekin Wan üzerindeki kirli vahşeti kınıyoruz. Onu yapanlar vahşidir. O Kürt kızı Kürt halkının savunucusudur. Onlar bizi, Kürt kadınını o fotoğraflarla korkutmak istiyorlar. Bizi hiç bir zaman korkutamazlar. Biz 'barış' dedikçe onlar 'savaş' diyor. Bu işin sorumlusu Erdoğan’dır. Onu da kınıyoruz. Bizim için Kürt, Türk fark etmiyor. Bizim için insan insandır. Biz ne gerilla, ne asker, ne polis annesinin ağlamasını istemiyoruz. Türk annelerinin de artık buna izin vermemesi gerekir.”