TSK’ya ait savaş jetlerinin PKK kamplarının bombalanmasına Mardin’in Nusaybin ilçesinde tepki gösteren Barış Anneleri, basın açıklaması yaptı. Açıklamada, 'ne asker, ne gerilla annesi ağlamasın' mesajı verildi.

DBP Nusaybin ilçe örgütü önünde bir araya gelen Barış Anneleri adına önce Latife Akyüz söz aldı. IŞİD’i vurma bahanesiyle Kandil'in bombalandığını belirten Akyüz, “Biz Barış Anneleri olarak bunu kabul etmiyoruz. Biz bu savaşın durması için Ankara, İstanbul ve İmralı’ya kadar canlı kalkan olarak gideceğiz. Çocuklarımızın sokaklarda öldürülmesini kabul etmiyoruz. Barış anneleri olarak artık annelerinin ağlamasını istemiyoruz. Ne asker, ne gerilla annesi ağlamasın.” dedi.

Akyüz’den sonra konuşan Barış Anneleri temsilcisi Perihan Aktuğ da barıştan yana ısracı olduklarını söyledi. Altuğ, “Vücudumuzda bir damla kan kalıncaya kadar biz savaşa karşı ve kimsenin ölmemesi için mücadele edeceğiz. Barış kazanacak diyoruz. Erdoğan iyi bilsin, gözlerine kan bürümüş, kendi sarayı ve Cumhurbaşkanlığı için Kürt ve Türkleri kurban ediyor. Biz Barış anneleri olarak sonuna kadar barışta ısrarlıyız. Canlı kalkan olmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.