Barış Bloku’nun bileşenleri emek ve meslek örgütleri adına yapılan açıklamada, toplumsal barışın tehdit altında olduğu ve ülkenin adeta iç savaşın eşiğine getirildiğine dikkat çekildi.

Barış Bloku bileşenleri emek ve meslek örgütleri tarafından 23 Ağustos 2015 günü başlayan ‘İşçiler, Emekçiler Barış İstiyor!’ forumunun sonuç bildirgesi açıklandı.
Açıklama nedeniyle Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Habersen Avrupa Şubesi eş başkanı Fatih Kıyak ve Eğitimsen 6 Nolu Şube eş başkanı Sevtap Akdağ katıldı.

Bildirgede AK Parti hükümetine sert eleştirilerde bulunuldu. Açıklamada, “AKP hükümeti, 13 yıllık iktidarını sona erdiren 7 Haziran seçimlerini kabullenemeyerek ülkemizi iç savaşın eşiğine getiren savaş politikalarını devreye sokmuştur. Bir yandan nerdeyse yüz yıldır demokratik ve siyasi çözüm bekleyen Kürt sorununun çözümü için süregelen ateşkesi bozarak savaş başlatmış, diğer yandan iç güvenlik yasası ile adeta bir sıkıyönetim düzeni kurarak işçi ve emekçilerin hak arama girişimlerini ve demokratik haklarını şiddet yoluyla bastırmaya başlamıştır.” denildi.

AKP iktidarında 13 yılda 15 bin işçinin iş cinayetlerinde yaşamını yitirdiği hatırlatılarak “Bu rakamlar savaş rakamları gibidir.” ifadesine yer verildi. Açıklama devamında, “Bizler, ideolojik farklılıklarımıza, farklı partilere oy vermemize rağmen barış için birlikte çalışacağız.” denildi.

Barış Bloğu Bileşenleri adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sarayın kendi iktidarını tahkim etme hırsı ile başlattığı savaşta, toplumsal kaynaklarımız da kamu hizmetlerine ve emekçilere değil, savaşa ayrılmaktadır. Savaşta ölenlerin, işçi ve emekçiler ile yoksullar ve ezilenler olduğu açıktır. Bu nedenle savaş aynı zamanda sınıfsal bir mücadeledir. Savaş, bizim için daha fazla işsizlik, daha fazla yoksulluktur.”

Yapılan açıklamada sonunda ise “Barış talebini çalıştığımız ve yaşadığımız bütün alanlara yaymanın çabası içinde olacağız. Barış Bloku’nun gelişmesi ve güçlenmesi için çaba göstereceğiz. Silahlar susun, işçiler konuşsun. Barış, işçi ve emekçilerle gelecek. Savaşa hayır, barış hemen şimdi, çözüm hemen şimdi!” denildi.