Eskişehir’de Barış Bloğu'nu oluşturan bazı siyasi partilerle sivil toplum kuruluşları, öğrenci kolektifleri meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri kadın örgütleri ve akademisyenler, barış için beyaz balon uçurttu.

Üyeler adına konuşan Gülfer Kırbaş, "Bu savaş dini imanı vatanı savunmanın savaşı değil bu savaş talan rantın yağmanın ve sarayın savunma savaşıdır. Biz barış istiyoruz. İnanıyoruz ki halkımızda barış istiyor halkın barış talebine kulaklarınızı tıkamaktan vazgeçin Bu gayri meşru iktidar derhal çatışmaları durdurmalı." dedi.

Eskişehir’de Barış Bloğu'nu oluşturan, DİSK-KESK, Eskişehir Tabip Odası-TMMOB, İKK, Halkevleri, Türkiye yazarlar Sendikası Eskişehir İl Temsilcisi, Eğit-Der Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Yaşam Bellek Özgürlük Derneği, Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, EMEP, EHP, HDP Öğrenci Kolektifleri ve kaldıraç bugün adalar mevkiinde bir araya gelerek ‘barış’ için beyaz balon uçurttu. Adalar mevkiinde toplanan yüz kişilik grup, ellerinde beyaz balonlarla slogan attı. Burada grup adına basın açıklamasını yapan Gülfer Kırbaş, "Biz Barış Bloğu'nu oluşturan sendikalar, siyasi partiler meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri kadın örgütleri akademisyenler olarak topluma dayanmak istenen savaş politikalarını reddediyoruz barış ikliminin hakim kılınmasını istiyoruz. Ülkemizde toplumsal barışı yok edenlere komsu ülkelerde yanan ateşi körükleyerek ülkemiz topraklarına taşıyanlara, milyonlarca göçmen yaratan fetihçi-savaş politikaların mimarlarına karşı barış talebinde ısrarcıyız." dedi.

Eskişehir Barış Bloğu'nun savaşın değil barışın yanında olduğunu belitten Kırbaş, şöyle konuştu: "Bu savaş dini, imanı, vatanı savunmanın savaşı değil; bu savaş talan, rantın, yağmanın ve sarayın savunma savaşıdır. Biz barış istiyoruz. İnanıyoruz ki halkımızda barış istiyor, halkın barış talebine kulaklarınızı tıkamaktan vazgeçin. Bu gayri meşru iktidar. derhal çatışmaları durdurmalı."