Uzun saçları ve kendine özgü giyimiyle milyonlarca insanın gönlünde özel bir yeri olan sanatçı Barış Manço, ölümünün 16. yıldönümünde kabri başında dualarla anıldı. Sanatçının ailesinin de katıldığı anmaya katılan çocuklar, Barış amcalarının kabrine çiçek bıraktı.

Bir dönemin çocuklarının '7'den 77'ye' isimli televizyon programı ile hatırladığı ünlü sanatçı Manço, 16 yıl önce bugün hayata veda etmişti. Ölümünün ardından hem şarkıları hem de kendine has stiliyle hatırlanmaya ve anılmaya devam eden Manço için, ölüm yıldönümünde Kanlıca Mezarlığı'ndaki kabri başında tören yapıldı. Eşi Lale, çocukları Doğukan ve Batıkan Manço'nun da katıldığı anma programına, Manço'nun sevenleri büyük ilgi gösterdi. İstanbul dışından gelenler yanında otomobilleri ve bisikletleriyle de anma programına katılanlar kabir başında okunun dualara eşlik etti.

BARIŞ AMCAYA ÇİÇEK

Kucağında çocukları olan anne babalar, Barış Manço'ya benzetilen minik kuklalar taşıyanlar kabir başında Monça'ya vefa örneği sergiledi. Moda Camii İmamı Ahmet Uzunoğlu'nun okuduğu Kur'an-ı Kerim ve ardından yaptığı duaya, kabir başında bulunan Manço sevenleri birlikte amin dedi. Şehir Hatları'nın Barış Manço isimli vapuru ile Kadıköy'den yapılması planlanan sefer iptal edilmesine rağmen Manço'nun kabri sevenleri ile doldu taştı. Kabir başında gözyaşı dökenler yanında Manço'nun 'şampiyon' çocukları da ona özlemlerini kabrine çiçek bırakarak gösterdi.

Aradan geçen yıllara rağmen Barış Manço'ya olan ilginin azalmadan devam etmesinden duyduğu memnuniyeti anlatan Lale Manço, "Herhalde çok az insana böylesine bir ilgi ve sevgi gösteriliyor. Mutluyuz, inşallah daha artar." dedi.

Barış Manço'nun oğlu Doğukan Manço da annesiyle birlikte gazetecilere duygularını anlattı. "16 seneyi geride bıraktık ama bu coşku hiç bir zaman bitmedi. Acılar zamanla bastırıldı ama bitmeyen bir özlem var. 16 senedir biz nereye baksak hep onunlayız." dedi.

Batıkan Manço da 16 yıla rağmen babasının mezarı başında toplananların aslında ona duyulan özlemi anlattığını belirterek, "En önemli durum bence Barış Manço'yu gelecek nesillere anlatmak. Bence Türk toplumu olarak da bunu harika yapıyoruz." dedi.

Kabir başında yapılan anmaya katılan vatandaşlar da Manço'ya olan özlemlerini dile getirdi. Manço'ya benzer bir kukla ile anmaya katılan bir vatandaş herkesin Barış Manço'dan bir şeyler öğrendiğini ve dünyayı, sanatı ayaklarına kadar taşıdığını kaydetti. Törene bisikletleri ile gelen Monço severler de duydukları özlemi dile getirdi. Manço'nun kendisi için özel bir yeri olduğu anlatan Saysür isimli bisiklet grubu topluluğu lideri Mert Arsan ise, "Manço Türk milletine mal olmuş bir sanatçı, saygın ve çok iyi bir insan. Her zaman onu anmaya gelmek için her koşulda çaba gösteririz." dedi.