HDP’nin Eskişehir aday listesine 6'ıncı sıradan giren eşcinsel Barış Sulu, "HDP ile aynı şekilde eziliyoruz, eşcinselleri de şimdiye kadar hep ezdiler. Çok fazla ötekileştirildik, yıllarca. Aynı acıları biliyoruz. Öldürüldük devlet tarafından, çöplüklere atıldık, travestiler, eşcinseller, görmezden gelindi, yok olduğumuz söylendi her zaman. Hiçbir şekilde bizi görmediler. Aynı ortak açılardan dolayı HDP’yi seçtim." dedi.

'SANKİ ŞUAN ANA MUHALEFET PARTİSİ HDP’MİŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR'

Halkların Demokratik Parti'sinin Eskişehir’de düzenlenen milletvekili aday tanıtım toplantısında basın mensuplarının sorularına cevaplayan Sulu, HDP barajı aşar mı sorusuna ‘Şuanda bunları görüyoruz barajı aşacağını görebiliyoruz. Bu baraj meselesi için bir sürü olaylar oluyor, bunları görebiliyoruz. Sanki HDP şuan ana muhalefete partisiymiş gibi olduğunu davranıyor. Türkiye'de şimdi en çok ismi geçen partidir. Politikaları belli olan parti HDP’dir. Ben barajı aşacağını hatta daha fazla alacağına inanıyorum. Biz bunu cumhurbaşkanı seçiminde de gördük." diye konuştu.

'AYNI ORTAK AÇILARDAN DOLAYI HDP SEÇTİM'

HDP'yi neden seçtiniz soruna da cevap veren Sulu, "Çünkü HDP ile aynı şekilde eziliyoruz, eşcinseller de şimdiye kadar hep ezildiler. Çok fazla ötekileştirildik, yıllarca. Aynı acıları biliyoruz. Bide öldürüldük devlet tarafından çöplüklere atıldık, travestiler eşcinseller, görmezden gelindik, yok olduğumuz söylendi her zaman. Hiçbir şekilde bizi görmediler. Aynı ortak açılardan dolayı HDP'yi seçtim. Ben en başından beri HDP’nin içerisindeyim, oluşturma sürecinde HDP'de yer aldım. Oradan beri LGBTİ bireyler kendilerini açıkça ifade ettikleri için eşcinseller, transseksüeller HDP’nin içerisinde çok rahat bir şekilde hareket edebiliyorlar. Tüm kongrelerinde söz sahibi olabiliyorlar.’’ dedi.

'MİLLETVEKİLLİ OLDUĞUMDA BUNUNLA İLGİLİ ÇALIŞMALARIM OLACAKTIR'

Milletvekili seçildiği taktirde eşcinsellerin haklarını üsleneceğini ifade eden Sulu; ‘’Ben 1978 doğumluyum 17 yaşından beri kendime açıldım. Cinsel kimliğimi kabul ettim. 20 yıldır açıkça eşcinsel kimliğimle mücadele ediyorum. Birçok dernekle birlikte çalıştım. Şuan transseksüel merkezinde çalışıyorum. Trans bireylerin cinsiyet süreçleriyle çalışıyorum. Bu Bülent Ersoy yasası diye yasa var, madde 40 üzerinde çalışıyoruz. Yasalarda sadece transseksüelin geçtiği tek madde budur. Anayasada eşcinsellerle ilgili hiçbir yasa yok. Milletvekilli olduğumda bununla ilgili çalışmalarım olacaktır. Anayasada cinsel yönü ve cinsiyet kimliği ifadelerinin yer almalı ki bizde tanıyabileyim. Travesti, Transseksüel, gay, bütün bireylerde o anayasanın içerisinde bütün her şeyden yararlanabilsinler. Eşit sekil de yararlansınlar, faydalansınlar diye bunları istiyoruz bu kadar basit yani, çok şey istemiyoruz." ifadelerini kullandı.