1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutlamak isteyen Samsun’daki sendikalardan ve sivil toplum örgütlerinden oluşan ‘Barış Grubu’nun yapmak isteği barış yürüyüşü başka bir grubun tepkisi üzerine yapılamadı.

Polis çemberi dışında toplanan çok sayıda Samsunlu, “Şehitler gelirken siz neyin barışından söz ediyorsunuz?” diyerek basın açıklaması yapmak isteyen gruba tepki gösterdi. Bunun üzerine basın açıklaması yapmakla yetinen grup, önce öğretmen evine sonra da otobüsle alandan uzaklaştırıldı. Otobüse taşlarla saldırarak camlarını kıran iki kişi gözaltına alındı.

Polisin aldığı geniş güvenlik önlemi sayesinde her hangi bir çatışma yaşanmazken protestocu grup, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Samsunlu şehidine sahip çık’, ‘Polise kalkan eller kırılsın’ şeklinde sloganlar attı. Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a yönelik küfür içeren sloganların atıldığı protesto eyleminde basın açıklaması yapmak isteyen gruba saldırmak isteyen protestocular sık sık polisle karşı karşıya geldi. Basın açıklaması yapmak isteyen grubun alandan uzaklaştırılması ile birlikte protestocu grup da dağıldı.