Kütahya Baro Başkanı Ahmet Atam, “Son günlerde ülkemizin içine düştüğü şiddet sarmalından, mesleğimiz ve meslektaşlarımız da paylarına düşeni maalesef almaktadırlar.” dedi.

Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Nevin Canbaz’a yönelik saldırılara Kütahya Barosu'ndan tepki geldi. Baro Başkanı Ahmet Atam konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Son günlerde ülkemizin içine düştüğü şiddet sarmalından, mesleğimiz ve meslektaşlarımız da paylarına düşeni maalesef almaktadırlar. Sadece birkaç gün önce gerçekleşen, Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu Başkanı meslektaşımız Av. Nevin Canbaz’a yönelik saldırılar da, tarihe not düşülmesi gereken, görevden kaynaklı şiddet mağduriyetlerinden sadece biri.

Bir avukata, bir kadına, görevini ifadan kaynaklı beslenen husumeti ve akabinde gerçekleştirilen eylemi, aklın sınırları içerisinde değerlendirmek elbette mümkün değil. Genelde şiddetin külliyen reddini, özelde de avukatların taraf olmadıklarını, taraf vekili olduklarını kamuoyunun bilincine yerleştirmek bu noktada hepimizin ödevi olmalı.

Bizler Kütahya Barosu avukatları olarak, Sayın meslektaşımıza ve müvekkili ile ailesine yapılan bu saldırıyı kınıyor ve tüm meslektaşlarımızı, mesleğe ve meslektaşlara yönelik saldırılara karşı dayanışmaya çağırıyor, savunmayı savunuyoruz. Tekrarlanmamasını temenni ediyoruz.”