Sakarya Barosu Başkanı Avukat Zafer Kazan, gazeteci Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı kınayarak “Bu ülkede artık kimse güvende değil. Güvende olsaydı eğer Cem Küçük denilen gazeteci kılıklı bir kişi hiç kimseye 'istersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de, halen hayatta kalabiliyorsun' diyemezdi.” dedi.

Kazan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, saldırıyı kınamayan kendisine ‘gazeteciyim’, soruşturma açmayanlar da ‘savcıyım’ dememesi gerektiğini belirtti. “Bu ülkede gerçek gazeteciler, hukuku, onuru ve namusu bilen hukukçular susmayacak.” diyen Kazan,
Ahmet Hakan’ın evinin önünde saldırıda öldürülmediğine sevindiklerini ifade etti. Kazan, açıklamasında şunları kaydetti: “Zira bu ülkede artık kimse güvende değil. Eğer güvende olunsaydı Cem Küçük denilen gazeteci kılıklı bir kişinin hiç kimseye 'istersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de, halen hayatta kalabiliyorsun' diyemezdi. İktidarı elinde bulunduranlar bu tehdidi derhal lanetlerdi, yetkili savcılık derhal soruşturma açardı, yasal süreç başlatılırdı. Hiçbir şey yapılmadı. Üstelik, Ahmet Hakan ekranlarda ‘suç duyurusunda bulunuyorum’ diye ilan ettiği halde. Boynukalın diye biri vardı sonra. Soyadı ‘Boynukalın’. Adı lazım değil. Biz onu ‘Boynukalın’ diye bileceğiz... Hani şu devrin son millet (!) vekillerinden. Ne diyordu Hürriyet gazetesine baskın düzenleyenler arasındaki bu zat; ‘titriyorlardı, bunlar hiç dayak yememiş’ vesaire vesaire. Yine güçlü bir şekilde kınanmadı, partisinden ihraç edilmedi, savcılık soruşturma açmadı.”

"SOKAĞA ÇIKARKEN TEDİRGİNİZ"

Şimdi yeni bir döneme girdiklerini, artık açıkça yapılan tehditlerin gerçekleştirildiğini, sokağa dahi çıkarken, evlerine giderken tedirgin olduklarını vurgulayan Kzan, “Şimdi buradan ilan ediyorum. Ahmet Hakan'a yapılan bu saldırıyı kınamayan, lanetlemeyen bir gazeteci, kendisine artık gazeteci demesin, o kutsal mesleği daha fazla kirletmesin. Çünkü biz onlara artık gazeteci demeyeceğiz, tetikci diyeceğiz, trol diyeceğiz, paralı asker diyeceğiz, gücün arkasına saklanan korkaklar diyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“SORUŞTURMA AÇMAYANLAR, KENDİSİNE ‘SAVCIYIM’ DEMESİN”

Yine bu saldırı sonrasında Cem Küçük ve Boynukalın denilen kişiler hakkında soruşturma açmayan yetkili ve görevli savcıların kendisine artık savcı, yargı mensubu dememeleri gerektiğini, bu kutsal görevi derhal terk etmelerini isteyen Kazan, açıklamasına şöyle devam etti: “Bildikleri en iyi şeyi yapsınlar, tiyatrocu olsunlar, bu konuda oldukça yetenekli olduklarını düşünüyorum, zira bu vahim tehdidi görmezden gelebilmek için görmedim, duymadım diyebilmek için ciddi bir tiyatro yeteneğine sahip olmak gerekiyor. Evet şu bir gerçek ki artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu ülkede gerçek gazeteciler susmayacak, hukuku, onuru ve namusu bilen hukukçular susmayacak."

Öte yandan Kazan, Twitter hesabından Ahmet Hakan’a attığı mesajında “Azanlar, azmettirenler, hedef gösterenler, her şey ortada... Geçmiş olsun” diye yazdı.