Başkent'teki Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi'ne yönelik bombalı saldırıyı değerlendiren Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, "Barış talebini haykırmak için sokağa çıkan insanların üzerine atılan bomların asıl hedefi barıştır. Karanlık ellerin yine bir seçim öncesi patlattığı bombalara verilecek en iyi yanıt, saldırıya uğrayan mitingin sloganında olduğu gibi 'inadına barış' diye haykırmaktır" dedi.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin öncülüğünde "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi" sloganıyla Başkent'te düzenlenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi, bombalı bir saldırının hedefi oldu. Ankara Barosu Başkanlığı, olayı öğrenir öğrenmez Yönetim Kurulu üyelerinin de görev aldığı bir Kriz Masası oluşturdu. Ankara Barosu'na ait tüm araçlar, yaralıların hastanelere sevkini sağlayabilmek amacıyla olay yerine sevk edildi. Baro çalışanları da yaralılara yardımcı olmaları için olay yerine gönderildi.

Stajyer Avukatlar Kurultayı için Antalya'da bulunan Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran ve Başkan Yardımcısı M. Emin Seçkin Arıkan, olayı öğrenir öğrenmez Ankara'ya döndü. Ankara Barosu Genel Sekreteri Erinç Sağkan, delillerin karartılmasını engellemek amacıyla olay yerine giderek Baro'ya bağlı avukatlardan bir ekip oluşturdu.

Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, karanlık ellerin yine bir seçim öncesi Türkiye'yi kana buladığını anımsattı. Hakan Canduran, "Barış talebini haykırmak için sokağa çıkan insanların üzerine atılan bomların asıl hedefi barıştır. Karanlık ellerin yine bir seçim öncesi patlattığı bombalara verilecek en iyi yanıt, saldırıya uğrayan mitingin sloganında olduğu gibi 'İnadına Barış' diye haykırmaktır" şeklinde konuştu.

Bombalı saldırıda yaşamını yitirenlere Tanrı'dan rahmet; ailelerine ve yakınlarına başsağlığı; yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileten Canduran, "Bu karanlık saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması ve tüm sorumlularının yakalanarak hak ettiği cezalara çarptırılması için yetkilileri göreve çağırıyoruz. Ankara Barosu olarak saldırıya ilişkin hukuki süreci yakından takip edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz." dedi.