DHKP-C terör örgütü tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz için Şanlıurfa adliyesi önünde meslektaşları tarafından tören düzenlendi. Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe, "Hiçbir avukat üzerinde cübbe ile adliyeye girmez. Çünkü cübbe bir defa palto değil. Avukatlar cübbe ile dışarı çıkabilir ama adliyeye girişler cübbe ile olmuyor. Bunun avukatlara mal edilmesi, avukatların bununla ilişkilendirilmesi çok korkunç bir yaklaşımdır." dedi.

Çok sayıda avukat, savcı ve hakimin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Hukukçuların gözyaşlarına hakim olamadığı törende konuşan Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, “Bu tarz saldırılar. Yargı mensuplarımızı çıktıkları yoldan alıkoymaya yaramayacak. Saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyor. Şehidimize Allah'tan rahmet yakınları ve yargı camiasına sabır ve metanet diliyorum. Terörün her türlüsüne karşıyız.” dedi.

Saldırıyı şiddetle kınayan Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe ise saldırı üzerinden avukatlara dönük olumsuz kampanyanın başlatıldığını dile getirdi. Saldırganların avukat cübbesi ile adliyeye girdiği yönündeki söylentileri eleştiren Delebe, “Hiçbir avukat üzerinde cübbe ile adliyeye girmez. Çünkü cübbe bir defa palto değil. Avukatlar cübbe ile dışarı çıkabilir ama adliyeye girişler cübbe ile olmuyor. Normal koşullarda bütün avukatların giriş kapıları vardır. Kimliklerini göstermek sureti ile yada manyetik aletlere kimliklerini okutmak sureti ile içeri girer. Dolayısı ile avukat cübbesi ile içeri girmeleri kesinlikle güvenlik zafiyetidir. Bunun avukatlara mal edilmesi, avukatların bununla ilişkilendirilmesi çok korkunç bir yaklaşımdır.” ifadelerine yer verdi.