Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, Koza İpek Grubu’na kayyum atanmasıyla ilgili, “Bunun muhalifleri susturma operasyonlarından biri olduğu şeklinde kanaatine sahibim. Umuyorum, böyle hukuksuz girişimlerle, böyle cadı avlarıyla yönetilen bir ülke olmaktan çıkarız.” dedi.

Baroda basın toplantısı düzenleyen Demiröz, 1 Kasım genel seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Önceki seçimlerde kurdukları Danışma Merkezi’nin bu seçimde de görev yapacağını belirten Demiröz, eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır ile İl Seçim Kurulu Başkanlıkları yapmış emekli hakim Mahmut Munyar’ın aralarında bulunduğu 12 kişilik ekibin seçim güvenliği için hukuksal hizmet vermeye devam edeceğini kaydetti.

Bu seçimler için baro olarak yeni bir karar aldıklarını vurgulayan Demiröz, “Bursa Barosu olarak sahaya çıkma kararı aldık. Çok sayıda meslektaşımız seçim çevrelerinde hukuksal denetim ve katkı için hazır olacaklar. Bunun dışında birleştirme tutanakları düzenlenirken ve sonuçlar bilgisayarlara aktarılırken katkı ve yardım taleplerimize ilişkin görüşmeler il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları düzeyinde sürüyor.” diye konuştu.

İPEK GRUBUNA OPERASYON

Demiröz, Koza İpek Grubuna kayyum atanmasını sorması üzerine, şunları söyledi: “Bu dosyaya ilişkin bilgilere sahip değilim ama ilk kez Ankara Cumhuriyet başsavcılığı kanalı ile ve sulh ceza hakimliği üzerinden bir kayyum ataması söz konusu. Ben bu uygulamayı ilk kez görüyorum. Bir terör örgütüne, bir sermaye grubu iddiasıyla yürüyor bu. Bunun tamamen siyasi olduğu kanaatini taşıyorum. Çünkü bu mevcut iktidarın yapa geldiği bir şey. Kanunumuzda var, yasa dışı bir yolla elde edilen sermayeye yada araca yasa el koymaya için verir ama bu tamamen bir hukuksal süreçtir. Öyle olması gerekir. Ama bunun muhalifleri susturma operasyonlarından biri olduğu şeklinde kanaatine sahibim. Umuyorum, böyle hukuksuz girişimlerle, böyle cadı avlarıyla yönetilen bir ülke olmaktan çıkarız.”