Amasya Baro Başkanı Melik Derindere, hukuk güvenliğinin kalmadığı bir yerde ekonomik büyümeden de bahsetmenin mümkün olmadığını, yatırım güvencesi sağlanamadığı için parasal yatırımın Türkiye’ye gelmesinden de bahsetmenin mümkün olmayacağını söyledi.

Amasya Barosu Avukat Evi’nde gazetecilere bir araya gelen Derindere, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Son zamanlarda yargıya olan güvenin azaldığı noktada Barolara olan güvenin arttığını belirten Derindere, “Bu durum bizi son derece memnun etmektedir. Yargıya olan güvenin kısa sürede eski haline gelmesi için de başta barolar, siyasi kuruluşlar, hakim ve savcılar, HSYK başta olmak üzere herkesin mutlaka katkısının olması gerekiyor.” dedi.
Yargıya olan güvenin tekrar kazanımında desteğin toplumun bizzat kendisinden gelmesinin önemli olduğunu kaydeden Derindere, “Yargısına sahip çıkan bir toplum kendi özgürlüğüne sahip çıkmış demektir. Biz bütün toplum kuruluşlarını, bütün vatandaşlarımızı, halkımızı yargısına sahip çıkmaya davet ediyoruz.
Yargı ne kadar güçlü olursa hepimiz o kadar hukuk güvenliği içerisinde yaşantımızı sürdürme imkanına sahip olacağız. Hukuku güçlü olan ülkeler ekonomik ve sosyal olarak gelişme potansiyeli olan ülkelerdir. Hukuk güvenliğini kalmadığı bir yerde ekonomik büyümeden de bahsetmek mümkün değildir.
Yatırım güvencesi sağlanamadığı için parasal yatırımın Türkiye’ye gelmesinden bahsetmek mümkün olmayacaktır. O yüzden bizler ilk önce hukuk güvenliğini sağlamamız gerekmektedir.” diye konuştu.

“YAŞANANLARIN SEBEBİ YARGIYA SİYASET GİRDİĞİ İÇİNDİR”
Son dönemlerde yargının medyada sık sık gündeme gelmesi hakkında değerlendirme yapan Derindere, “Yargının medyada çok çıkmasının sebebi yaşanan aksaklıklardır. Bunlar hakim sayımları, görevden almalar, ya da büyük davalarda yaşanan haksızlıklardan dolayı yargı haber oluyor.
Böyle olduğu zaman vatandaş üzerinde “Yargıya ben artık güvenmiyorum” şeklinde algı oluşuyor. Bu algıyı bizler söylemiyoruz. Vatandaşın algısı böyle oluyor. Her gün yargı haber haline geliyorsa burada bir problem var demektir. 15-20 yıl öncesini düşünelim. İnsanlar sokakta ‘Adliyede bana haksızlık yapılıyor’ diye bağırıyorlar mıydı? Çok istisna olabilir. Günümüzde ise mahkeme kararlarına karşı eylem yapılıyor. O zaman sorun var burada. Bu yaşananların sebebi yargıya siyaset girdiği içindir.” şeklinde konuştu.