Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Nokta dergisine yapılan polis baskınıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Hürriyet gazetesine baskın gibi Nokta dergisine baskın da aynı tahammülsüzlüğün, despotik ve baskıcı anlayışın bir uygulamasıdır.” dedi.

Nokta dergisinin son sayısı bayiye gidemeden yapılan polis baskınına tepkiler devam ediyor. Derginin piyasaya çıkamadan toplatılan kapağında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın şehit cenazesi önünde selfie çektiğini gösteren kolaj yer alıyordu. Dergiye yapılan baskınla ilgili açıklama yapan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, baskın ve toplatma kararının demokratik bir toplumun temel değerlerine, basın ve ifade özgürlüğüne müdahale olduğunu kaydetti. Elçi, “Hürriyet gazetesine baskın gibi Nokta dergisine baskın ve toplatılma işlemi de kabul edilemez bir eylemdir, uygulamadır, kınıyorum. Hürriyet gazetesine baskın gibi Nokta dergisine baskın da aynı tahammülsüzlüğün, despotik ve baskıcı anlayışın bir uygulamasıdır.” ifadelerini kullandı.

“BASKIN TOTALİTER BİR ÜLKENİN TİPİK REFLEKSİ”

Hürriyet gazetesine bir süredir direkt ya da dolaylı yapılan baskıların ve son şiddet saldırısının demokrasi ve özgürlükler için büyük bir tehdit olduğunu vurgulayan Elçi şunları kaydetti: “Nokta dergisine yapılan baskın ve toplatma kararı ise üçüncü sınıf ‘demokrasisi’ olan totaliter bir ülkenin tipik refleksi, uygulaması. AİHM, önemli kamusal görev yapanlara (cumhurbaşkanı) eleştiri sınırın daha geniş olduğunu, buna hazır olmaları ve tahammül göstermeleri gerektiğini söyler.”