Bitlis Barosu Başkanı Enis Gül, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), 1 Eylül'de dershanelerin kapatılmasını öngören yasayı oyçokluğu ile iptal etmesiyle ilgili olarak, kararın hukuki bir karar olduğunu belirtti.Gül, “Artık darısı diğer hukuksuz kararların başına diyelim.” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin, 1 Eylül'de dershanelerin kapatılmasını öngören yasayı oyçokluğu ile iptal etmesiyle ilgili kararı değerlendiren Bitlis Barosu Başkanı Enis Gül, şu ifadeleri kullandı: “Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu karar hukuki bir karar olmuştur. Serbest piyasa ekonomisinde dershanelerin kapatılması yönünde girişimde bulunulması hukuki olmayan bir karardır. Bunun alt yapısını yaparsın, ancak kapatma gibi bir karar alamazsın. Özel teşebbüse, girişimciliğe, Anayasa’ya zaten aykırı olan bir şeydi bu durum. Dolayısıyla olması gereken de iptal kararıydı nitekim bu da oldu, hukuk kazandı. Ama maalesef öncesinde buna benzer birçok yanlışlıklarda yapıldı. Dolayısıyla bütün hukuksuz kararların hepsi yargıdan dönmüyor. Bu açıdan bu hukuksuz kararın yargıdan dönmesi isabetli olmuştur, güzel bir karar olmuştur.”

DARISI DİĞER HUKUKSUZ KARARLARIN BAŞINA

Kararın son derece hukuki ve olması gereken bir karar olduğunun altını çizen Gül, “Bence son derece hukuki ve olması gereken bir karar yerini buldu. Artık darısı diğer hukuksuz kararların başına diyoruz. Çünkü günümüzde yargı artık baskı aracı olarak kullanılıyor. Nitekim yaşanan son KCK operasyonları ve buna benzer birçok olayda da bunlara bire bir şahit olduk. Türkiye artık hukuki kararların verildiği, hukukun ve yargının özgür ve baskı altında olmadığı bir hukuk sistemi istiyor.” dedi.