Sakarya Barosu Başkanı Avukat Zafer Kazan, Koza İpek Grubu'na el konulmasına sert tepki gösterdi.

Kazan, yaptığı açıklamada, basına el konulduğunu, televizyon kanallarının karartıldığını, sermayenin tehdit edildiğini belirtti. Hukuksuz kayyum atayanların, gazeteciyi tehdit edenlerin, darp edenlerin, tutuklayanların ‘onu öyle bırakmam’ diye gözlerini kin bürüyenlerin olduğunu vurgulayan Kazan, “Hatırınızda olsun, gelecek de bir gün gelecek. O gün sizi kayyum da kurtaramayacak ve gerçekten iyi bir avukata ihtiyacınız olacak. Çünkü hukukun kapısından içeriye adım attığınızda, yanınızda avukatlardan başka kimse kalmayacak. Ne yaptığınızın galiba farkında bile değilsiniz. Yoksa farkında mısınız?” ifadelerini kullandı.

Kazan, düşman bile olsa yasaya ve Anayasa'ya uygun davranılması gerektiğini dile getirerek açıklamasını şöyle sürdürdü: “Operasyon yaptığınız grupları biz de sevmiyor olabiliriz, mesafeli olabiliriz, hatta dünkü hukuksuzluklar yüzünden feci halde kızıyor da olabiliriz. Ancak hukuk, mahkemede nefret etmeyi veya sevmeyi zafiyet sayar ve yasaklar. Düşmanınız bile olsa, yasaya ve Anayasa'ya uygun davranmayı mecbur eder. Siz bilirsiniz. Elbette anayasal suç işlemek özgürlüğüne sahipsiniz, bu da sizin tercihiniz. Ama sonra yine 'aldatıldık' polis bizi aldattı, vali kandırdı, savcı kendisi durumdan vazife çıkarmış demek yok, ona göre.”

“HUKUK BİZİM NAMUSUMUZDUR”

Bu hukuksuz meşum günlerin son tahlilde yine polislerin, hakimlerin, savcıların valilerin üzerine kalacağının altını çizen Kazan, “Ama merak etmeyin, biz avukatlar sizin yargılamalarınızı da yakinen takip edeceğiz ve eğer bir haksızlık yapılırsa, yine herkesten önce biz karşı çıkacak ve hukuksuzluğun karşısında yer alacağız. Çünkü hukuk bizim namusumuzdur, kin ve nefret duymayacağız, tüm hislerimizi bir tarafa bırakıp mahkemede nesnel hukukun gereğini yapacağız.” dedi.