Sakarya Barosu Başkanı Avukat Zafer Kazan, Nokta Dergisi’nin yayınının kişilik haklarını ihlal ettiğini, ancak dergiye yapılan baskının da ‘Basın özgürlüğüne yapılmış açık bir saldırı’ olduğunu söyledi.

Kazan, yaptığı açıklamada, basın kuruluşlarına saldırıları ve baskınların doğru olmadığını vurguladı. Nokta Dergisi'ne yapılan baskını, basın özgürlüğüne yapılmış açık bir saldırı olarak nitelendiren Kazan, “Hiçbir basın kuruluşuna bu tür saldırı ve baskınları tasvip etmiyorum. Ancak Nokta Dergisi’nin bu kapak resmi provakatif ve kişilik haklarına açık saldırı oluşturabilecektir. Zira bir kişi yada kurumu, açıkça terörden yana göstermek, açıkça hedef göstermek doğru değildir.” diye konuştu.

“KİM YAPARSA YAPSIN, HEDEF GÖSTERMEK YANLIŞ”

Bu günlerde hiç kimsenin diğerini, özellikte terör gibi bir konuda, hedef göstermekten kaçınması gerektiğini dile getiren Kazan, şunları kaydetti: “Kim yaparsa yapsın bu yanlıştır. Nokta Dergisi'nin kullandığı kapağa karşı maddi manevi cezai yasal yollar açıktır ve karşı taraf bu yolu rahatlıkla kullanabilir. Ancak basına baskın yapmak el koymak, yanlış ve suç dahi olsa, konuşan bir insanı yanlış konuşuyor diye öldürmeye benzer. Baskına, el koymaya gerek yoktur, yasal şikayet yolları açıktır.”

Kazan, konunun suç olarak değerlendirilip yasal yollara başvurulabileceğinin altını çizerek, “Nihayetinde bir cezası da olabilir, ancak bu baskın ve el koyma orantısız bir cezalandırma ve endişe verici bir durumdur.” dedi.