Sakarya Barosu Başkanı Avukat Zafer Kazan, Pamukova’da 14 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğu iddiasına ilişkin olayda adı geçen kişi veya kişilerin, istisnasız bir şekilde, derhal savcılık tarafından ifadeye çağrılmasını ve yasal sürecin işletilmeye devam etmesini tüm kamuoyu adına beklediklerini söyledi.

Kazan, yaptığı yazılı açıklamada, dün Pamukova Adliyesi’nde yaptıkları görüşmeler sonrasında savcıların görevlerini samimiyetle yaptıklarını ve olayı araştırdıklarını ifade ettiklerini anlattı. Bugün aynı kanaatle böyle vahim bir olayın aydınlatılmasını tüm kamuoyu adına sabırla beklediklerini ifade eden Kazan, “Ancak olayın savcılık makamlarına intikalinden sonra 2-3 aydır bazı kişilerin ya da kişinin ifadesinin alınmamış olmasını, ifadeye dahi çağrılmamış olmasını oldukça sorunlu görmekteyiz. Soruşturmanın bağımsız bir şekilde işlemesi gerektiğini tekraren ifade ediyoruz. Bu manada olayda adı geçen kişi veya kişilerin, istisnasız bir şekilde, derhal savcılık tarafından ifadeye çağrılmasını ve yasal sürecin işletilmeye devam etmesini tüm kamuoyu adına beklemekteyiz." dedi.

Böylesi vahim iddiaların üzerinin asla kapatılamayacağını, kapatmaya kalkanların, yargıya müdahale etmeye çalışanların, öncelikle kamuoyunun vicdanında mahkûm olacaklarını vurgulayan Kazan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu duruma, daha önce söylediğimiz gibi ne savcılar izin verebilir, ne de Sakarya Barosu izin verebilir. Kamuoyunda oluşan ve anlamlı karşılanabilecek şüpheler nedeniyle sürecin ve soruşturmanın sonuna kadar takipçisi olacağımızı özellikle ifade etmek isteriz. Hepimizin çocukları var. Toplumun hassasiyeti var. Süreci yavaşlatma veya örtbas etme girişimlerine kesinle müsaade edemeyiz. Yasal süreç, bu güne kadar istikrar kazanmış soruşturma uygulamaları aynı şekilde Pamukova’daki vahim iddialar için de işleyecektir ve işlemelidir.”